„Intel“ atsakas į „Zen 2“ – 10 branduolių

„Intel“ jau labai seniai užstrigusi ties 14 nm gamybos metodu. Jei seniau tai nebuvo didelė problema, nes kompanija konkuravo tik pati su savimi, tai dabar, esant realiai grėsmei iš AMD, „Intel“ tenka sukti galvą kaip išspausti maksimumą iš 14 nm litografijos.

Kiek dabar žinoma, masinė „Intel“ 10 nm procesorių gamyba gali prasidėti tik 2019 metų pabaigoje, o AMD „Zen 2“ procesorius staliniams kompiuteriams tikrai pristatys anksčiau. „Zen 2“ siūlys labai patrauklų paketą daugeliui vartotojų, galimai net padidins branduolių kiekį, tad „Intel“ ruošia naują procesorių. Pasak „HotHardware“ , „Intel“ kitais metais išleis 10 branduolių procesorių su kodiniu pavadinimu „Comet Lake-S“. Tai gali būti pradžia 10-os kartos „Core“ procesorių šeimai. Naujieji procesoriai nuo pirmtakų skirsis tik tuo, kad turės daugiau branduolių, bet architektūra liks ta pati, o ir gamybos metodas nepasikeis. Kada tiksliai sulauksime šių procesorių dabar nėra žinoma, bet nesunku prognozuoti, kad šis procesorius suplanuotas sugadinti „Zen 2“ šventę, tai ir pasirodys panašiu laikotarpiu kaip naujieji AMD procesoriai.


46 Komentarai

  1. PCmaster2000 parašė:

    ir 10 tukstanciu sugedusiu mb ploksciu gz intel

    • Ambient parašė:

      ir dar dvigubai brangesni 😀 ir vistiek atsiras geniju kurie purkstaus, kad juos apsimoka pirkt..

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Reliatyvus dalykas, vienam tie keli kadrai labai svarbūs jei perka kokia RTX 2080 Ti, kitas skaičiuoja, kad geriau kitoj vietoj pinigus padės.

        • DziugoSuris parašė:

          na siaip as suprantu zmones pereinancius is pvz 4th gen ar 7th gen i i7 8700/9700-k ar i9 9900k. bet kas labiausiai erzina kai ateina koks piemuo fb grupeje ir pradeda knist prota kad 100fps ant ultra su 1070ti ant 1080p jam pakanka ant BFV multiplayerio 😀 !
          nors atsizvelgiant i gpu power utilizacija jis ant bet kuriu settings su senesnes kartos intel cpu i7mainstreaminiu dippina tarp 50-65% so 🙂

        • DziugoSuris parašė:

          galbut newdiamond pasius ar kiti prades forume sudus man dabar atrasinet, bet draugo i7 6700k su gtx 1080ti ant BFV dippina cpu tarp 90-95% 64player mapsuose tiek su low tiek su ultra ant 1080p ir ant 1440p. fps avg ~90-100fps, bet pati gpu utilizuoja tik 50-60% galios kuria turetu isnaudot. praktiskai fps skaiciai kur kas reiksmingesni zmogui zaidzianciam 144hz bandwidth;o ribose kas realiai nera aktualu 60-75hz geimeriams.

          • kernel parašė:

            Koks skirtumas tas B5 – lyg tai butu vienintelis zaidimas. Casual geimeriui to 6700K uzteks maziausiai iki tol, kol iseis naujos konsoles ir joms optimizuoti zaidimai. Tada galimai naujas „standartas“ bus bent 8C, nors ir tai tik spekuliacija.

            • DziugoSuris parašė:

              zaidziant ant 144hz kiekviena desimtis % neutilizuota yra SVARBI kai pavyzdziui-60/75hz geimeris nekreips i tai realiai demesio kol jo fps nezmoniskai nedropina. tau tai matau sunku suprasti, cia kaip aiskina zmogus su i3 senu ir gtx 1050ti: „man to pakanka zaist csgo visa kita pinigu taskymas“. tada kasnors jam atsauna: “ pabandyk tu su tuo savo i3 ir 1050ti pazaist koki AAA graju ant max settings trizenklio fps ribose tada galesi sakyt kazka, o ne nuomone paremt tuo, kad tau uztenka“. cia toks vienas buvo SG forume susigincijes su marichuana, technews forumo nariu. po keliu postu nutilo nes pamate kad is jo juokiamasi.

              • kernel parašė:

                As aiskiai parasiau – casual geimeriui. Ne pro gamer’iui, ir ne entuziastui geimeriui, kuris skaiciuoja kiekviena FPS. Dabar eiliniams zmonems marketingas su savo sudais taip smegenis praplove, jog atrodo, kad jeigu neturi 8700K+, GTX1080+ ir 144Hz+ moniko – tai zaisti tiesiog neimanoma. Visa rinka apie tai susukta, su visais RGB sudais, eSports brand’intais case’ais ir kitom nesamonem. Apie sita kategorija as nesneku.

                Apie i3 su 1050Ti cia niekas nesnekejo, nesuprantu ko tu juos is vis cia kisi. Kalba ejo apie 6700K ir adekvacia GPU. Ir taip, casual gamer’iui jokio tolko si CPU upgrade’inti i kazka kita, nebent jis isskirtinai zaidzia ta tavo B5 ir yra pasiekes toki igudziu lygi, kad CPU pradeda kisti koja.

                • DziugoSuris parašė:

                  suprask, net ir paprastesnes gpu jau reikalauja galesniu cpu vien del poros AAA cpu demanding tittles kai pacios gpu performance ne ka maziau itakoja fps. cpu palengva tampa pagrindu-jeigu taip ir toliau tesis-lietuviu geiminimo era pasibaigs prekybininkams i kisenes kapsinciais euriukais.
                  vien mainstream 6700k neisnaudoja rx 580/570 ar 1060 zmoniskai ant 1080p 75-144hz ribose del high cpu usage ir zemo gpu utilisation. pats sakai-adekvacios kainos kortos tinkamos. bet vis neigi fakta, kad atejo laikas kai cpu galia nulemia visa raw performance ir vel.
                  yra zaidimai kurie itin gerai optimizuoti-dice/ea pradejo zaist zmoniu piniginemis-tad kazkoki reikalavima tiek iskele, kad casual useris negali patenkint savo poreikiu su geriausia mainstream hardware.

                • kernel parašė:

                  6700K neisnaudoja 1060/580? 😀 Gal jus tikrai maziau rukykit marichuana ten tose feisbuko grupese. Kazkokiose specifinese vietose, tarkim B5 MP su daug zaideju, ar ten open world NPC filled + action vietose taip, imanoma. Bet tai labiau isimtys, o ne tipinis atvejas.

                  Ir koks tolkas dabar kazkam keisti 6700K i koki nors ten 480EUR kainuojanti 8700K? Kad keliose zaidimuose, keliose jo vietose 1060/580 nedirbs ant 100 o tik 70, nes CPU bus uzsiemes atnaujindamas didele scena? Nu jo, kai kas del to naujins, tik ne tas, kas racionaliai masto ir savo pinigus leidzia per highest value basis.

                  Nebent darai nauja build’a – tada suprantu, kad ir CPU dedi atitinkama, o ne quad-core antikvara.

                • DziugoSuris parašė:

                  ea/dice nesutvarkius zaidimo kaip veike gpu jam ant low ar ultra 1440p 144hz ant 60% taip ir teveiks. vienintele iseitis yra galingesnis procesorius tokiu atveju del sito tittle.

                • MMM parašė:

                  kernel: kas tas casual gameris? Tai nebent tas, kam teveliai kompa padeveta arba papigiaiskai surnkta. Dar dalis tiesiog turi atseit gamer nesiojamus kompus, kur ten 960 ar 1050, 1060 vaizduskes sudetos. Bet tie, kas is daliu renkasi, praktiskai visi jau patenka i entuziastu kategorija. Ir kiek pazistu zmoniu, tik keli laikinai turejo nesiojamus zaidziamus kompus, ir tai laikinai. Na kas jau turi hobi pazaisti, tas kazka ir susimeta. Nebutinai max rinkini, bet seile pavarvina ir pagal biudzeta bando maximaliai susirinkti fps generatoriu. Net mano dede 65 metu paskambino man ir sako, kad neidomu jam su nesiojamu zaisti, nori rimtesnio gamer kompo.

                • MMM parašė:

                  to DziugoSuris: kas nori 144Hz ar 200Hz, tam viskas svarbu. Bet realiai 144Hz eina i saudykles ar minimum actionus. Saudyklems nuimami parametrai. Kas nors kiek rimciau losia, tas parametrus nustato taip, kad butu maziausias input lagas. O tada ir fps gerai isauga. O su tuo BTF serija, tai ten biski sudetingiau su procais. Gali oc dideli pasidaryti, bet fps proporcingai neklils. Ir sis zaidimas veikia su daug silpnesniais procais. Yra video Youtube, kaip pchacker programa threadu prioritetus pasidelioti. Ir jei tas zaidimas veikia ant senu konsoliu, tai irgi daug pasako. Ne vien personalinio kompo CPU problema. As su BF1 nagrinejausi spartas, kuris procas jam geriausias, tai ir su ThreadRiperio pilnai neisnaudoja, ir 4/8 core super OC jam blogai.

                • pasimetes parašė:

                  https://youtu.be/v-5CL6YLYhY?t=731 nu gpu išnaudoja 95-99% proc., o cpu tik 75-80%.

              • Stipena parašė:

                Jeigu žmogus pasako kad jam pakanka tokio PC žaisti CS:GO, tai jam to ir pakanka, kam reikia bandyt įrodyt kad jo PC čiulpia žaidžiant AAA žaidimus? Jis gi tik CS:GO težaidžia.

                • DziugoSuris parašė:

                  cia vienas toks pradejo siulyt vietoj gtx 1080ti gtx 970 tarsi „enuf for current day’s AAA tittles“:
                  „Geras pavyzdys CSGO. Turiu nešiojamą kompiuterį. Intel Core i7 3612QM, Intel HD 4000 (integruota). Ta antikvarinė vaizdo plokštė pavilko ties ~60 fps. Po vieno Panorama atnaujinimo, kur optimizavo veikimą dėl senesnių kompiuterįų, fps pašoko iš ~60fps į ~90fps. Vizualiai niekas nepasikeitė. Vadinasi kažkas buvo atlikta ties veikimu. Todėl ir sakau, kad geriau imti galingesnį procesorių, o ne vaizdo plokštę. GeForce GTX 970 (nebeprekiaujama) ar šiek tiek galingesnės plokštės užtektų. Ir dar pasiėmus galingą procesorių, detalių atnaujinimui nereikėtų ilgam laikui.“

                • DziugoSuris parašė:

                  poto marichuana atrase jam:“Parašė Rugsėjo 7 (redaguota)
                  2018-09-07 23:35, Virsenas parašė:
                  Sveiko proto žmonės nemėto pinigų be reikalo ir neperka vaizdo plokščių kai geresnės plokštės kaina kelis kartus didesnė už prastesnės, kai vizualus skirtumas nėra toks didelis. 1440p? Spausi maksimumą iš vaizdo plokštės ir trumpinsi jos gyvenimą vien dėl savo durnų principų? Pilna vaikų su tokiu mąstymu.

                  ———————– prasideda marichuanos teiginys:
                  Jeigu tau tinka žemas standartas, tai nereiškia, kad kitiems patinka į stringantį pikseliuotą vaizdą spoksot.

                  Redaguota Rugsėjo 7, nario Marichuana`“
                  zmogus prase kompo uz 3k euru-tas vietoj 1080ti pasiule gtx 970. „nedidelis perf skirtumas“ pagal ji, o tipo cia csgo labai geras palyginimas. negaliu nesijuokt. virsenas elementariai pasiule investuot pinigus i cpu (DEL CSGO) kuriam uztenka ir skarbonkes su integruota ar low end gpu ir lower end cpu trizenkli fps isgauti.

                • DziugoSuris parašė:

                  dar vienas teigynys nuo jusu forumo nario: „Parašė Rugsėjo 7 (redaguota)
                  2018-09-07 22:28, Virsenas parašė:
                  Patariau žmogui pasiimt geresnį procesorių, vietoj galingesnės vaizdo plokštės. Tau kažkas užkliuvo matos labai stipriai. Neturi ką veikt ar kas tau yra?

                  Nebijok, ne tau čia specialiai vienam rašiau visą šitą. Kiti žmonės pasiskaitys. Nesijausk princu ant balto žirgo.

                  — marichuana:
                  Aha, neturiu ką veikt, tad sėdžiu ant balto žirgo pusiau mirusiam forume.

                  Tavo žiniai 8700K būtent šiai dienai yra praktiškai geriausias CPU žaidimams, tuo pačiu ir top mainstream Intelio procas. O tu apie kažką galingiau galvoji.

                  Vis dėl to nusprendžiau likusį atsakymą perskaityt, ir nepasigailėjau :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

                  Paleisk tu kokį naują AAA grajų su savo sumauta 970 ant 1440p rezoliucijos, aukštų grafikos nustatymų ir bandyk gaut pastovų triženklį framerate (nes sveiko proto turintys žmonės perka brangius kompus ne prie kvadratinių monitorių jungt).

                  Pavyzdys su CSGO ir tavo laptopu su katastrofiškai medine iGPU iš vis ne į temą. CSGO aplamai žaidimas su antikvariniu varikliuku, ir net konservų dėžės triženklius framerate gauna. Pasileisk rivatuner bežaidžiant, ir žiūrėk, kaip tavo CPU idlina.

                  Redaguota Rugsėjo 7, nario Marichuana`

                  po situ visu komentaru virsenas uzsiciaupe.

                • kernel parašė:

                  Kam tu is vis past’ini cia kazkokias nesamones ne i tema? Apie 970 niekas nerase, kaip ir apie pirmai tavo paminetus i3 ir GTX1050Ti. Nesuprantu, kam tu offtopic generuoji.

                  CPU ir GPU abu turi buti subalansuoti. Cia nera jokio one size fits all sprendimo – apsibrezi kiek turi pinigu ir ka ketini zaisti, po to imi optimalu CPU ir GPU komplekta. Tu rasai cia kazkokias be rysio generalizacijas, neaisku pagal ka.

                  Turbut tavo tobulo kompo zaidimams receptas yra GTX1060 ir 9900K, kad tikrai uztikrintai GPU dirbtu visada 100% 😀

                  Ai anyway.

                • DziugoSuris parašė:

                  9980XE geriau deretu!

                • kernel parašė:

                  Suprantama 😉

                  https://www.youtube.com/watch?v=AsB8MPVnBoY

                  7700K be OC pries 9900K nusileidzia tik ant ~10FPS su RTX2080Ti prie 1080p. Tai tas pasakeles apie neisnaudotas GTX1060 jus galit pasilikt savo feisbuke 😀

                • DziugoSuris parašė:

                  tau benchmarkas butu tiksliau uz asmeninius zmogaus rezultatus pateiktus per HW monitor ir riva tuner statistics? jeigu atsirastu tokiu, kurie irasytu video kuriame pateikiamas gpu utilizavimas pagal procesoriaus panaudojima manau kitaip giedotum.
                  ar tau elementarus benchmark pateiktas youtuberio visalaik atitinka realybe? jie realiai netgi nuslepia minusus be ju minejimo. as tau atsakiau kaip zaidimas konkreciai veikia mano draugui, o ne kazkokiam YT’eriui.
                  https://i.imgur.com/PlEvCe6.png dar chat capture kur paraso, kad turi problemu su fps(vien del zaidimo prastos optimizacijos) jo i7 6700k ant 90-95% o 1080ti ant 50-60% utilizuojama.

                • kernel parašė:

                  Tu vel rasai kazkokius vejus. Optimizacijos yra visai kita tema – sudinas kodas ir ant 9900K su RTX2080Ti gali turet prasta nasuma.

                  Tie tavo procentai is praktines puses rodo dar maziau, nei bench. Min. ir avg. FPS bent mazdaug parodo, ko gali tiketis. Kad GPU kazkokim momentui nukrenta nuo 100% iki 70% absoliuciai nieko nesako, nu OK, nukrenta, bet min. FPS tarkim virs 80 tai ka – tipo casual zmogui cia beda?

                  Butent del to ir yra rodomi min/avg/max FPS o ne jokie salyginiai procentai. Kompe visada kazkas bottleneck’ina. Taip nebus, kad nuo kompo pirkimo iki jo utilizavimo visuose zaidimuose visada CPU ir GPU bus vienu metu 100%, nes load’as nera vienalytis.

                  As tik matau, kad eilinis zmogus su 7700K gali kuo puikiausiai ta B5 zaisti. nes tokiam nereikia ieskoti milisekundziu vertes kiekvienam kadrui ir pagal tai spresti ar CPU tinkamas 😀

                • MMM parašė:

                  to Dziugo suris: tu cia tikrai suri spaudi. Visi zino, kad didziaja ir labai didziaja dalimi zaidimams eina akcentas GPU, o ne CPU. CPU turi ne bottleneck’inti. Net ir ant slabno CPU uzdejus GPU galingesni – isauga fps. Tiesa, kai kurie net nera susitvarke GPU konfiguracijas normaliai, pvz mazai kas zino, kad pvz dar yra atskiri balansingai pvz pas Nvidia per console kiekvianam zaidimui atskirai. Kai kas zino, kad yra bendi performane nustatymai windozams, paskui Nvidia atskirai performance nustatymai ir dar nvidia kiekvienam zaidimui atskirai. Nes buna Nvidia paoptimizuoja kazka. O paskui zmones nieko nedare verkia, kad GPU neveza. O jei GPU dalis neturi pilno loado,dar gali reiksti, kad vieni skaiciavimai blokuoja kitus. Zodziu, jei sakai kad 1080ti be darbo stovi, tai reiskia, kad padidinus OC, fps nepadidetu. O as sakau, net ant 4/8 proco padarius gera OC ant 1080ti fps isaugs.

                • kernel parašė:

                  >>MMM

                  https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Casual%20Gamer

                  Apie nesiojamus niekas nerase. Dauguma zaidzianciu tikrai nera entuziastai, ir jau tikrai dauguma neuzsiima jokiu thread’u deliojimais ir kitom nesamonem.

                  Tiem, kas eina ant competetive, tai 6700K/7700K gal ir per prastas ant B5 – nesigincysiu. Tik nebekliediekit, kad casual gamer’iu jo neuztenka. As del to prisikabinau. Aiskina cia, kad 6700K GTX1060 neisnaudoja, nes mat trecdali sekundes kazkur GPU dip’as buvo – jo pyzda, dabar visi tie, kurie losia megejiskai, turi eiti pirkti 9900K su RTX2080Ti, nes mat ju kompas jau neatitinka minimalaus sustrumo tarp geimeriu 😀

                • DziugoSuris parašė:

                  minimum 0.1% ir 1% percentiles yra BF5/1 pagrindas, ten max fps realiai negalioja nebent zaistum koki sniper only infantry tdm’a 16/24/32 zmoniu vienam mape be explosions ir t.t. tada taip-gpu visai kitaip dirbs. net ir casualui ivarytu vezi krentantys fps nuejus i conquest, operations ar dar kur su 64 zaidejais visur sprogdinanciais aplinka.

                • kernel parašė:

                  As jau trecia kart kartoju – nesneku apie tuos, kurie eina grynai ant competetive ir siekia gero rezultato. Kalbu apie tuos, kurie ta B5 multiplayer isijungs karts nuo karto palosti for fun, be kazkokiu kitokiu tikslu.

                  B5 multiplayer cia gal lievas pavyzdys, nes by nature tai yra competetive zaidimas, ir tokiu „turistu“ ten gal daug nera. Bet as apie juos kalbu.

                  Galim imt konkretu pavyzdi. 7700K + GTX1080 + 16GB. Tai gan realus poros metu senumo build’as. Tai tu nori pasakyti, kad zmogus, turedamas tokia gelezi, ir pabreziu, siaip kartais isijungdamas pazaisti B5, del CPU galios stokos netures normalaus bent 1080p expierence’o? Atsigauk.

                  Kas ka tenkina – cia kiekvieno asmeninis reikalas. As nesakau, kad kazko vieno turi uztekti visiems. As tik sakau, kas cia ta CPU nepakankamumo generalizacija visiems yra nesamone. Zaidejai nevienodi. Zaidimai nevienodi. Poreikis nevienodas. Tas GPU utilization % dip’as nieko nereiskia apibendrintai ziurint.

                • DziugoSuris parašė:

                  1080p ant kiek 60-75HZ su 60-75fps cap ? nes vos tik prades rodytis tearing’as galesi gsync monitoriu pirkt 2k ar 144hz 1080p kas praktiskai pastatys i situacija kuria remdamasis tave ir bandau siektiek pradet suvokti, stabilaus performance norint isnaudot gpu galimybes uz kapeikas negausi, nebent imtum adaptive sync elementaru 4k uhd 2160p 60hz monitoriu, tada kita kalba vyktu.. man gali kazko neirodineti-kai tiek aukstai soki imdamas 1080s ir pan-pradedi suvokti kiek is tiesu hardware kainuoja ja pilnai isnaudot.

                • MMM parašė:

                  To kernel. As kelis postus dziugo suriui rasiau, ir viena tau. Kiek ant Lietuvos ir ne pazistu casual gameriu, tai ju pasirinkima lemia biudzetas, bet ne raciinalus mastymas ar pasverimai. Tiesa, kai kurie zmones moka noreti, ka gali tureti, tad jie privesti racionaliai tenkintis. Bet ir tie casual gameriai pries pirkdami pc kelias dienas tampa entuziastais ir klausia draugu patarimu. Tas uztenka, tai galima kitaip issireiksti: galima zaisti. Kiek tai teikia malonumo, tai kitas klausimas. Bet cia jau laiko praleidimo budas, is kategorijos, kur turi teikti. Tiesa, yra visa kruva zaidimu, kuriais gali megautis ir su santykinai negalinga gelezimi. Bet zmogaus protas toks, kad jis labiau atsimins tas akimirkas, kad kokio nors zaidimo nepaveza, bet ji draugo kompas paveza. Ok, griztam prie temos, tai megavimasis zaidimu yra apie 60 fps. Ir psichologiskai zmogui malonu, kad gali pasirinkti bent aukstus nustatymus. Kita vertus, jei jau turi 144hz monitoriu, noretusi ir aukstesniu. 1060gtx man neyztektu net kaip casual vartotojui. Nes pats sedziu su gtx970. Tiesa, pele su kilimeliu ir klava brangiau kainuoja negu 1060 :). Tiesiog nenoriu as 2080ti, per prasta ma ji 🙂

            • DziugoSuris parašė:

              i5 8600k kaip matau tame video ~70-80% naudoja, i5 7600k ~40-50% vidutiniskai, i7 7700k praktiskai ~60-70%. tad 6700k ~50-65% gpu isnaudoja. reiskiasi tu prarandi maziausiai 20fps ant bet kuriu settingu veltui del neisbaigtos optimizacijos(zaidimo bugu) senesniajai/silpnesniai geleziai kadangi 7700k yra i5 8th gen lygio. i9 9900k praktiskai isnaudoja su 8700k 100%-galbut momentais kai kuriais max fps 10’ia tesiskiria su 7700k-taciau tai tera sintetinis rezultatas. realioje situacijoje performance skirtumas bus per 20-30fps kas yra isties daug.

              • BC00 parašė:

                Čia kažkokius tai utilization procentus lyginti, kai suka ant skirtingų scenų, net nėra tikslo 🙂

                • DziugoSuris parašė:

                  dar karta paaiskinsiu-0.1/1% low’u percentile yra basement’as battlefield’e-juo geresni sie rezultatai fps kiekiu-juo geriau zaidimas veikia. sitokiais momentais ne scenos nulems tik fps pagal cpu demanding map’us ir t.t., bet konkretus clutch momentai kurie dominuoja battlefield serijoje. aisku jei pagrinde praleidi laika infantry only no explosives serveriuose tai nera ka ir sakyt-zmogus elementariai nezaides battlefieldo tokiu atveju 🙂

          • MMM parašė:

            tas BTF atskira tema. O nekyla minciu, kad ant seno xboxo jis eina, aisku, ten grafika kita, bet zaidejai tai tie patys laksto, kulkos irgi. Tas BFV eksperimentinis kazkoks zaidimas, o eksperimentai smarkiai prasidejo su pirmu. Jau sitame forume rasiau, kad zmones normaliai zaistu BF1 patys su pc hacker programomis threadus priotizuoja, ir ten spartos gan zymiai pakyla.

        • MMM parašė:

          o kur tu dedi 🙂 rimtai, man idomu 🙂 as pvz nusipirkau 10 zaidimu per steama:)

      • kernel parašė:

        Tai dabar tas kainas shortage’as iskreipes ziauriai. Tarkime 9700K turetu kainuoti apie 370-380EUR is principo pas mus. Tai uz tokia kaina butu visai nieko. Sure pas 2700X daugiau thread’u ir geresnis value, bet pas ana didesnis daznis, jei turi su kuo atausint normaliai 😀 Bet kai kalba eina daugiau nei 100 EURU premiumo tai visiska nesamone. Zodziu kol Intel nesusitvarke gamybos, tai cia visa tai yra tik popieriniai pezalai investuotojams. Gal ir isleis tuos CPU, bet kaina bus kosmine ir net prie jos nelabai bus nusipirkti kur.

  2. Daemon parašė:

    karočia, lauksiu Zen 2 😀

  3. kernel parašė:

    Du psichiatriniai komentarus monopolizavo 😀 Sorry uz offtopic tiek.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Kernel, padėčiau diskutuoti, bet aš nei laiko nei kantrybės tiek neturiu 😀

      Įsikabino kažkokį trantą BF5 ir gieda čia tik apie tą. Didžiajai daliai žmonių to 6700, 7700 ar kokio ryzen užtenka ir laimingi lošia ir subinėj sliekų neieško. Čia tik nupušusiems multiplayerininkams bėdos dėl kreivų žaidimų.

      • Daemon parašė:

        Draugeliui kažkada rinkom i3-4130 sistemą paprastiems dalykams. Net GPU nedėjom.
        Paskui įdėjom dėvėtą GTX 670. Dabar puikiausiai ant vidutinių nustatymų @1080p žaidžia CSGO, NFS ir pan. Va, ir Overwatch nusipirko 😀 Turėtų irgi valgyt

        • DziugoSuris parašė:

          @Daemon, OW labai gerai optimizuotas zaidimas-performance tiesiog nenormaliai geras tiek ant epic settings tiek ant custom competitive’o-vienas is zaidimu kuri rekomenduociau kiekvienam., need for speed serija ypac 2015oji dalis itin gerai lyginant su payback, kuri per gpu rimtai kerta-ypac vazinejant mieste.
          BF1/V vienas is tu zaidimu-kuris ims ir prades visa sita procesoriu upgrade maratona manyciau. idomu kiek kompaniju ju keliu prades sekti su savo kuriniais.
          @mindaugas klumbis, pilnai sutinku kad ryzen puiki alternatyva, dekui dievui kad kazkokia isvis yra nes kitaip geimingas ant tokiu graju kaip BFV prazuves.

      • MMM parašė:

        Tad as BTF1 su i7 4790k losiu, ir jis panasus i BF5. Ir vga 970. Monikas 144hz 1440p. Vidutuniskai turiu 80-90 fps. Tad man vat keista, kad galingesnis dar cpu stabdo, ypac kai zaidimas kurtas losti ant konsoles sy dar silpnesniais viduriais. Tiesa, kartais fps zudo kokia nors nesamone, kaio Nvidia hairworks ant Witcherio. Rai atjungi ta efekta, ir viskas.

  4. jagiux parašė:

    Pritariu kernel,pats turiu atgyvenusia sistemėle su i5 4570 ir radeon r9 380 žaidžiu žaidimus cs go taipogi ir man pilnai pakanka to ka duoda šį sistema ir man nei kiek pavydas negriaužia kad mano draugas su gtx 1080 ultra hd raiška kapoja ta pati ka ir aš,ka noriu pasakyt kad net ir su mano sistema galima komfortiškai žaisti full hd raiška vidutiniais ir netgi aukštesniais nustatymais ir tos kalbos kad kiekvienas žaidžiantis su pc turi rtx ir i9 turėtis tai skamba apsurdiškai, bepigu kiekvienam kišti maksimalu varianta nes tam proto nereikia tiek daug kiek susirinkti optimalu poreikiams ir biudžetui kompiuteri

    • DziugoSuris parašė:

      viskas priklauso ka zaidi ir kokie poreikiai-tas tiesa. bet yra zaidimu, kurie tiesiog pjaunant reikalauja geriausios gelezies kas praktiskai neisvengiama.
      kad CSGO pazaist zmoniskai kosmoso nereikia-gali ir su elementariausiu pentiumu ir gtx 750ti grajinti ar older gen i5 ar amd fx procesoriumi. ir kodel? nes zaidimo variklis caro ruriko laiku-paemus AAA graju, tokiu rezultatu ant dalies nepamatysi-nebent tokie zaidimai kaip OW-AA/competitive su itin gera optimizacija. bet cia vel kita situacija.
      realiai matant i kokia padeti amd fx’ai pastatyti-jie beviltiski visomis prasmemis-senukas 2nds gen i5/i7 amd flagship fx 9590 cpu tvarko performance esme zaidimuose kas tiesiog juokinga.
      kai susiduri su zaidimais kuriuos nori zaisti nors kenti nuo fps dropu ir kitu nesamoniu-prieini ta riba kai reikia upgrade. tai yra tiesa kuria zino kiekvienas geimeris ir entuziastas, taip pat casualai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.