„Intel“ atskleidė 9-os kartos „Core“ procesorius

Nauji produktai buvo aptikti oficialiuose „Intel“ failuose, tad informacija abejoti nėra prasmės. „Intel“ visiems pasiūlys 9-os kartos „Core“ procesorius, kada tai vyks lieka neaišku. Kol kas žinoma tik apie naujus i3 ir i5 procesorius, bet tikėtina, kad šioje kartoje pagaliau debiutuos 8 branduolių procesorius masėms. i3 procesoriai vis dar turi 4 branduolius be HTT, o i5 tenkinasi 6 branduoliais be HTT. Naujieji procesoriai gaus iki 200 MHz išaugusį dažnį, bet tuo pačiu bus išlaikomas toks pats TDP.

Gan keista, kad visi šie nauji 9-os kartos procesoriai yra pažymėti kaip 8-os kartos dalis, tai tikrai neprideda aiškumo. Šie nauji procesoriai bus ne kas kita, kaip pirmtakų „Coffee Lake“ minimalus pagerinimas pakeliant dažnį.

Nauji 9-os kartos procesoriai gali būti randami birželio mikrokodo atnaujinime, o taip pat oficialiuose dokumentuose, tad jų tikrumu dvejoti nereikėtų. Dabar tik liks sulaukti oficialaus pranešimo apie 8 branduolių procesorių.

4 Komentarai

  1. pasimetes parašė:

    Išpildė mano svajonę rinktis tarp base clock +-100ghz arba tik +-200mhz turbo boost. Ar čia bando likučius visaip iškaišioti?

    • kernel_panikuoja parašė:

      Intel yra Intel. Nebutu skrudzai, tai butu padare 9000 serija i7 8C/16T i5 6C/12T i3 4C/8T ir Pentium 4C/4T su uzlituotais dangteliais. Bet jie isrado nauja i9 klase, kuriai sukels kainas, o senas kainas ir produktus paliks principe 1:1. Tai suprantama – jeigu zmones vistiek perka, tai kam verstis per galva 🙂 Nebent po Zen2 kazko dosnaus is Intel bus galima tiketis.

      • adex parašė:

        Tai cia amd kalti, kad ryzen kainu nemusa, o intel mldc jie viska daro teisingai

        • kernel_panikuoja parašė:

          Niekas cia nekaltas. Biznis yra biznis. Intel nedaro kardinaliu produku pakeitimu kol nera butinybes. Imes i9 ant LGA1151 kad turetu mainstream „karuna“, kurios iki Zen2 uzteks.

          AMD’o CPU atitinkamai kolkas gerai perka, tai jam pigintis irgi daug prasmes nera. Tik man asmeniskai R5 2500X yra bullshit modelis, suprantu, kad 1500x isleidimo metu turejo logikos del Intel KB i5 quadcore, bet dabar Intelis turi 6C ant i5, o AMD vis dar kazkoki jobnutini quad-core i R5 ismest bandys, uz ~160eur.. Nebent tures geresni OC nei kiti ir mazesnius latency del 1 CCX – tada kaip ir logiska gal.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.