„Intel“, dėka „Coffee Lake“, atsikovoja „Ryzen“ prarastą rinką

AMD išleidus „Ryzen“ procesorius daug pirkėjų buvo suvilioti papildomų branduolių lyginant jų kiekį su „Intel“ procesoriais. „Ryzen“ sėkme nepagrįsta vien didesniu branduolių skaičiumi, šių procesorių sparta irgi tenkino daugelį. Pernai skelbta „Mindfactory.de“ statistika parodė, kad „Ryzen“ procesoriai yra labiau perkami nei „Intel“. „Mindfactory.de“ yra didžiausia internetinė parduotuvė Vokietijoje, tad statistika šį tą reiškia.

AMD pasidžiaugė savo šlovės valanda, bet „Intel“ išleidus „Coffee Lake“ procesorius svarstyklės vėl pradėjo svirti į mėlynojo milžino pusę. Dar lapkritį AMD „Mindfactory.de“ parduodavo 58 % visų procesorių, o gruodį rinkos dalis krito iki 46 %, šių metų sausį iki 42 %. Tam turėjo įtakos ir vis gerėjantis „Coffee Lake“ procesorių tiekimas. Pirmaisiais mėnesiai po išleidimo naujų „Intel“ procesorių pasiūla buvo labai ribota. Kaip matome iš duomenų, populiariausias „Intel“ procesorius yra „Core i7-8700K“, AMD pusėje – „Ryzen 5 1600“.

Pažiūrėjus į kitą lentelę, kur pateikiama kiekvienos kompanijos sugeneruotos pajamos iš pardavimų, matome, kad AMD šiuo metu sugeneruoja mažiau pinigų nei „Intel“ iš užimamos rinkos dalies. Paprasčiau tariant, AMD parduoda daugiau pigesnių procesorių, „Intel“ daugiau brangesnių.

11 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Vaizdo plokščių nėra, motininių plokščių pardavimuose stagnacija ir populiariausias 8700K?! Savsiem vokiečiai… 😀

  2. G@m3r1s parašė:

    Ne tik ryzen pardavimai krito bet ir senesniu kartu intel pardavimai , dar pilna pirkti net ir 4 kartos cpu.

  3. kernel_panikuoja parašė:

    Na, 8700K siaip stiprus ir darbui, tarkim Photoshop’e, Revit’e ir turbut dar rastume atveju kur jam nelabai yra lygiu pagal kaina, bent jau dalyje worload’o.

  4. BC00 parašė:

    Tai taip, bet kad CPU už 400 eurų būtų absoliučiai populiariausias… Visad vidutinio – kiek žemesnio už vidutinį segmento CPU/VGA būdavo populiariausi, bet 8700K anaiptol ne toks. Lengvas šokas. Ar čia turtingus vokiečius paveikė Intel politika, kad prie Z370 reikia dėti tik high end:D

    • IFeelYou parašė:

      Gyvenimas turbūt gerėja 🙂

    • Gnytasis parašė:

      Aš taip pat manau jog prie z370 prastesnis cpu nelimpa. Butu pigesnių mb išleista tada būtų visai kita situacija. Aš taip pat daryčiau jeigu šiai dienai imt pc nes visgu mb nuo 100e tai jau cpu uz 375e baisios itakos nedarys net man taupančiam. 😀

      • kernel_panikuoja parašė:

        Nu 8600K labai gerai limpa. Kitas dalykas, siais laikas ~100EUR uz MB jau nera daug, tos pacios B serijos geresnes motkes kainuoja tiek ir daugiau net. As manau cia gali buti keli variantai: daug kas su senais i7’tais lauke progos atsinaujinti, kam realiai nebuvo tolko iki pat 8700K isejimo; kitas momentas – vokieciai gyvena pakankamai gerai, o 1151 kaip ir laikoma mainstream platforma, tai jie tiesiog perka galingiausia mainstream varianta, nes ju samoneje high end’as yra HEDT. Tik pamastymai.

  5. Lets Do parašė:

    Turiu ryzen ir tuo patenkintas net labai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.