„Intel“ galimai dirba ties nauja procesorių architektūra

„Intel Core“ procesoriai jau nemažai metų gauna tik kosmetinius patobulinimus, o jų sparta per taktą didėja labai menkai. Esamos architektūros pradininkai buvo „Sandy Bridge“ procesoriai ir net dabar tokie procesoriai visai puikiai atlieka visas užduotis, ypač juos kiek paspartinus. Nors jie debiutavo dar 2011 metais.

Bitsandchips.it“ pateiktas gandas byloja, kad „Intel“ galimai imsis procesorių architektūros atnaujinimo. Spėjama, kad procesoriai su nauja architektūra turėtų pasirodyti apie 2020 metus, o „Tiger Lake“, suplanuoti 2019 metams, bus paskutiniai procesoriai naudojantys esamą architektūrą.

Kaip žinome, dabartiniai procesoriai pilnai išlaiko atgalinį suderinamumą su senomis x86 instrukcijomis. Nauja „Intel“ architektūra turėtų būtų kiek kitokia. Joje būtų panaikinti blokai, atsakingi už moderniame pasaulyje nebenaudojamų instrukcijų apdorojimą, taip sutaupant lusto ploto ir padarant jį mažesnį. Liaudiškai tariant, tai leistų „išlengvinti“ architektūrą ir pasiekti didesnę spartą. „Intel“ galimai sukurtų kažkokius emuliatorius, jei visgi jums prireiktų panaikintų instrukcijų.

5 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    Idomiau butu, jeigu kurtu visiskai nauja architektura, kaip kad dare su Itanium’u. Visgi realybeje x86-64 tikrai bus paliktas, vien del serveriu rinkos. Turbut atsikratys archainiu 8 ir 16 bitu ISA, galbut 32 ir galbut kokio nors dar MMX’o. Matysime. Vistiek smagu, jeigu tai tiesa, nes kai pagalvoji, tai toks kai 6700K palaiko originalias ~40m senumo 8086 instrukcijas ir pamastai WTF 🙂

  2. newdiamond parašė:

    na ne visi mate gi senienas 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.