„Intel“ ir „Micron“ QLC NAND gamyba sekasi prastai

„IMFlash Technologies“ yra bendras „Intel“ ir „Micron“ darinys, kuris gamina NAND ir „3D Xpoint“ atmintį. Vėliau ši atmintis naudojama abiejų kompanijų produktuose, o „Micron“ dalį atminties parduoda kitiems. Naujausia šios segmento atmintis yra QLC NAND, ji turi stipriai sumažinti SSD diskų kainas, bet kol kas šios atminties gamyba stringa.

Pranešama, kad QLC NAND atminties pagaminimo efektyvumas yra tik 48 %, tokiu būdų senesnė 3D TLC NAND atmintis gali pasiūlyti geresnę kainą už GB, nes jos pagaminimo efektyvumas yra didesnis nei 90 %. Šios gamybos problemos yra tik „Intel“ ir „Micron“ gamyklose, bet tokia prasta situacija gali paveikti visą rinką ir SSD kainos vėl gali patraukti aukštyn. Tiesiog vieta kurti sąmokslo teorijoms. Blogiausia, kad nesitikima, jog situacija su 64 sluoksnių QLC NAND atmintimi pagerės artimiausiu metu. Bėdas tikimasi išspręsti tik perėjus prie kito NAND atminties sluoksnių kiekio.

Šią naują atmintį turi „Intel 660p“ serijos NVMe SSD diskai, jų kainos atrodo gundančiai, bet ar tai išliks ateityje – klausimas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.