„Intel“ išleidžia „Optane“ su 3D „Xpoint“ atmintimi

„Intel“ išleidžia pirmuosius „Optane“ SSD diskus su 3D „Xpoint“ atminti. Mums labai gaila pranešti, kad šie pirmieji kaupikliai veiks kaip spartinančioji atmintis ir bus siūlomi tik 16 ir 32 GB talpos.

Naujieji „Optane“ spartinantieji kaupikliai bus su M.2-2280 PCIe 3.0 x2 sąsaja ir palaikys NVMe protokolą. Jų nuoseklus skaitymo greitis sieks iki 1200 MB/s, o rašymo iki 280 MB/s. 4K atsitiktinio pasiekiamumo sparta bus iki 300.000 IOPS skaityme ir iki 70.000 IOPS rašyme. „Optane“ kaupikliai gali pasigirti dideliu ištvermės reitingu, 100 GB duomenų įrašymas per dieną neturi būti problema. Kas yra tikrai daug kaip 16 ir 32 GB talpos kaupikliams.

„Intel“ šiuos „Optane“ kaupiklius mato kaip spartinančiąją atmintį mechaniniams diskams, ar net lėtesniems SSD. Tokia spartinančioji atmintis „Windows“ užsikrovimą gali sutrumpinti per pus, o pačios sistemos spartą padidinti 28 %. Žaidimų užsikrovimo laikai sumažės iki 65 %. Norint išnaudoti technologiją reikės „Intel Rapid Storage Technolagy 15.5“ ir naujesnės programinės įrangos ir naujausios „Intel“ platformos palaikančios 7 kartos „Core“ procesorius.

16 GB „Optane“ kainuos apie 44 JAV dolerius, o 32 GB versija apie 77 JAV dolerius.

6 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    taip ir neikirtau kur tie dideli privalumai to „octane“

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Čia buvo, reikėjo kažką išleisti.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Pagrindinis privalumas xpoint’o pries nand’a yra didesnis ilgaamziskumas, del ko jis tinkamesnis visokiems RAM/Cache scenarijams. Greitis irgi didesnis, bet su pirma iteracija neypatingai skirsis nuo aukstos klases nand’u, bent jau consumer segmente. Siaip cia labiau izanga i ateiti. Kai atpigs gamyba, paprasciausiai bus geresne alternatyva.

    • IFeelYou parašė:

      Na man irgi ši pirma iteracija kažkokia nei tokia nei šiokia. Perki HDD ir prie jo dar perki 80 eurų kainuosiantį 32 GB „cashe SSD“ kuris Write operacijose 2x atsilieka nuo pačio pigiausio SSD.
      Kiek mačiau testų kur testavo milžiniškus duomenų srautus su SSD – šiuolaikiniams SSD ilgaamžiškumas nėra problema, jeigu juo naudojasi paprastas vartotojas, o ne koks nors Surveilance system operatorius 🙂

      Aišku kaip ir kernel minėjo – tai įžanga į ateitį. Gal ateityje jie atpigs ir/ar padidės sparta.

  2. Guja parašė:

    4K atsitiktinio pasiekiamumo sparta-neradau aprašymo kas tai yra?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.