„Intel“ litografijos tobulinimas galimai stringa, 14 nm su mumis bus dar keletą metų

Nors dar neišleisti „Kaby Lake“ procesoriai, bet pasirodę planai jau kalba apie būsimas architektūras. Juos pakeis „Coffee Lake“ procesoriai, kurie turės iki šešių branduolių, bet vis dar naudos 14 nm litografiją, jie pasirodys 2018 metais. Apie šiuos procesorius jau rašėme šią vasarą. Bet ateitis neatrodo labai džiuginančiai, panašu, kad 14 nm su mumis bus dar keletą metų.

Pasak „HotHardware“ „Coffee Lake“ vis dar bus gaminami pasitelkiant 14 nm litografiją, tokiu pačiu gamybos metodu gali būti kepami ir „Cannon Lake“ procesoriai, kurie pasirodys po to.  Bet tai ne riba, naudojant 14 nm galimai bus gaminami ir po to sekantys „Ice Lake“ procesoriai. Originaliai jau „Cannon Lake“ turėjo naudoti 10 techprocesą, bet galimai „Intel“ stringa su perėjimu prie pažangesnių litografijų. Todėl pirmaisiais procesoriai, kurie naudos 10 nm taps „Tiger Lake“ ir tai bus tik 2019 metais.

Spekuliuojama, kad „Intel“ dideles pastangas deda kurdami 7 nm litografiją, kuri su mumis bus ilgesnį laiką. Jos debiutas galimai įvyks 2022 metais, geriausiu atveju 2021 m.

intel-roadmap-2016-09

Intel-Coffee-Lake-Roadmap

8 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Panašiai prieš savaitę rašiau, bet manau verta kiek ir pasikartoti, kad pranešti apie galimai su mumis dar ilgokai būsiantį 14 nm. To iki šiol dar neteko girdėti. Pažiūrėsim kaip bus.

    • kernel_panika parašė:

      Cia tiktu seniau buvusiai naujienai, kur komentaruose diskutuota buvo apie Intel gamybos technologiju pranasumus.

      Labai panasu, kad kitais metais Intel’i aplenks TSMC ar Samsung su 10nm mobiliu irenginiu SoC’ais. Ir jei taip bus, bus bene pirmas atvejis per kokia 20 ar 30 metu, kai kazkas consumer electronics procesoriu segmente aplenke intel’i techproceso dydzio prasme. Idomu 🙂

      • Minde parašė:

        sutinku. Tik va mazas pastebejimas, kokkia kartele sau iskelia Intelis ir kiek jam svarbu tas lenktiniavimas (kuri pabrezia zurnalistai). Nes issavintas tech procesas skirtingose kompanijose reiskia siek tiek skirtingus dalykus. Pvz savikaina, broko kiekis, lusto dydis (vienas reikalas kepti mazus, kitas didelio ploto lustus). Kiek apskritai lustu gali per laiko vieneta iskepti.

    • Minde parašė:

      rasiau praitoje naujienoje, kad mano prognozes, jog dar ilgiau uzsiliks sis tech procesas, o 10nm ar 7nm isvis ilgai uzsibus 🙂

  2. samanius1124 parašė:

    niekam neidomus tas intelis, pas visus bus ZENONAS! 😀

  3. Minde parašė:

    matau viena pliusa, gal gerins architektura, kels daznius ar didins branduoliu kieki kompensuodami ta pati tech procesa.

  4. cadet parašė:

    Dabar sparta didės labiau iš naujų medžiagų germanis ir pan…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.