„Intel“ planuoja kelti procesorių kainas

Pasak „Nikkei Asia“, šį rudenį „Intel“ planuoja padidinti savo produktų kainas, tokių kaip vartotojų ir serverių procesoriai, Wi-Fi lustai ir valdikliai. Tikimasi, kad kainos bus didinamos įvairiai, priklausomai nuo gaminio – nuo vienaženklio skaičiaus iki 20 %.

Pranešama, kad tokį žingsnį „Intel“ priversta padaryti dėl didėjančių žaliavų, medžiagų, siuntimo ir darbo jėgos sąnaudų. Be to, didėjanti infliacija verčia vartotojus dukart pagalvoti prieš išlaidaujant brangiems, ne pirmo būtinumo pirkiniams. Šiais metais jau matėme, kaip dėl mažėjančios paklausos drastiškai sumažėjo asmeninių kompiuterių, televizorių ir išmaniųjų telefonų tiekimas, nors TSMC padidino savo pajamų prognozes, nes kituose sektoriuose paklausa vis dar auga.

„Intel“ anksčiau įspėjo apie artėjantį kainų kilimą per savo paskutinę pajamų konferenciją balandžio mėn., kai generalinis direktorius Pat Gelsinger sakė, kad bendrovė pakeis produktų kainas į aukštesnes. Kitą užuominą pateikė finansų direktorius Dave Zimmer, kuris sakė, kad „Intel“ siekia tikslingai didinti kainas tam tikruose segmentuose.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.