„Intel“ pristato pirmuosius „Kaby Lake“ procesorius

„Intel“ oficialiai išleidžia pirmuosius „Kaby Lake“ architektūros procesorius. Nieko nenustebino, kad pirma gausime į mobilų segmentą nutaikytus produktus. Iš viso sulauksime šešių naujų procesorių, kurie atstovaus septintos kartos „Core“ procesorių seriją.

  7th-gen-intel-core-product-brief-page-001

Atnaujinti „Kaby Lake“ procesoriai yra ne kas kita kaip „Skylake“ architektūros tęstinumas, todėl spartos šuolio per taktą tikėtis neverta. Žinoma „Intel“ pasistengė ir dabar pristatomi procesoriai turi naujų optimizacijų. Nemažų patobulinimų sulaukė procesoriaus grafikos posistemė, be to pastebimai išaugo procesoriaus dažnis. Net 400 – 500 MHz lyginant su „Skylake“, bet tuo pačiu išlaikant tokį pati elektros suvartojimą.

7th-gen-intel-core-product-brief-page-0077th-gen-intel-core-product-brief-page-0117th-gen-intel-core-product-brief-page-010

 

 

 

 

 

Naujieji „Kaby Lake“ procesoriai turės įgimtą HDCP 2.2 ir USB 3.1 palaikymą. Galės aparatiškai apdoroti  HEVC Main 10/10-bit ir VP9 10-bit video medžiagą. Be to bus palaikoma galimybė vienu metu transliuoti kelias 4K raiškos transliacijas, žiūrėti 360 laipsnių aukštos raiškos video bei mėgautis virtualios realybės aplikacijomis.

7th-gen-intel-core-product-brief-page-005

Kaip minėjome, dabar sulauksime šešių naujų procesorių. Trys iš jų priklausys „U“ serijai ir turės 15 W TDP, kiti trys atstovaus „Y“ serija bei turės 4.5 W TDP reitingą. Naujuosius procesorius galite pasistudijuoti „Intel“ pateiktose skaidrėse, ten pamatysite ir išsamias specifikacijas. Trumpai galime užsiminti nebent apie sparčiausią iš jų. „Core i7-7500U“ (vėl) turės tik du fizinius branduolius su HT technologija. Jų bazinis dažnis bus 2.7 GHz, o Turbo režime galės pakilti iki 3.5 GHz.

133e133d133f

 

 

 

 

 

Pabaigai, „Intel“ teigia, kad nemenkai patobulino 14 nm techprocesą ir pačius tranzistorius. Kompanija šį techprocesą netgi vadina „14 nm plus“. Optimizacijos leis tranzistoriams greičiau persijunginėti, o tai, pasak „Intel“, leidžia papildomai 4 – 5 žingsniais pakelti procesoriaus daugiklį. Žmonių kalba tai reikštų, kad gauname 400 – 500 MHz didesnį dažnį, kuris bus išnaudojamas pakeliant Turbo ribas.

7th-gen-intel-core-product-brief-page-008

Laukiantys staliniams kompiuteriams skirtų „Kaby Lake“ procesorių turėtų apsišarvuoti kantrybe – jie veikiausiai pasirodys šių metų gale arba kitų metų pačioje pradžioje.

5 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Kas man akį patraukė tai patobulintas techoprocesas, gal jau bus galimybe every day use turėti magiškus skaičius paspartinus (5 GHz)

    • Daimonass parašė:

      Optimistas..

    • IFeelYou parašė:

      Aš manau kad pasiekt 5 Ghz prie 14 nm su paprastiem mirtingiesiems prieinamom aušinimo sistemom nėra jokių šansų, nepaisant Intel teiginių. Juolab kad tie teiginiai visiškai nespecifiniai. Ką reiškia „leidžia papildomai pakelti daugiklį 4-5“, visi K ir X serijos procesoriai leidžia pakelti tą daugiklį 4-5, bet tai dar nereiškia kad nebus kosminio voltažo ir milžiniškų temperatūrų. i7-4790K man pasikeldavo iki 5,0 Ghz su 1.45v, bet ten 22nm. Ant 14nm be šansų manau. Bet žiūrėsim.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.