„Intel“ anonsuoja visą „Skylake“ procesorių šeimą

„Intel“ pagaliau atskleidė visą „Skylake“ procesorių šeimą, kuri bandys užkariauti visus rinkos segmentus, nuo mobiliųjų įrenginių su į energetinį efektyvumą orientuotais procesoriais, iki stalinių kompiuterių su didelę spartą demonstruojančiais procesoriais.

Mums bene įdomiausi „Skylake-S“ procesoriai, skirti staliniams kompiuteriams. „Intel“ atskleidė didelį kiekį procesorių, iš kurių tikrai sugebės išsirinkti kiekvienas. Į rinką „Skylake-S“ procesoriai įžengs palaipsniui per artimiausius kelis mėnesius. Mus pasieks tiek standartiniai, tiek į energetinį efektyvumą orientuoti procesoriai turintys prierašą „T“. Staliniams kompiuteriams skirti „Skylake-S“ procesoriai turi 35 W, 47 W, 65 W ir 91 W TDP reitingus. Šie procesoriai bus talpinami į LGA1151 lizdą turinčias pagrindines plokštes. Visi naujausi anonsuoti procesoriai nepalaiko spartinimo, jie galės veikti tik gamykliniais dažniais, norintys išspausti maksimumą gaus rinkis K serijos procesorius.

Didesnį energetinį efektyvumą turintys ir mobiliems ar kompaktiškiems įrenginiams skirtos net trys „Skylake“ procesorių šeimos: „Skylake-Y“, „Skylake-U“ ir „Skylake-H“.Visi šie procesoriai turės BGA lizdą, tad jų keisti negalėsime, bet tai nėra naujovė šiame segmente. „Skylake-Y“ procesoriai  turės du branduolius, gebančius veikti keturiomis gijomis ir bus itin taupūs. Jų TDP reitingas prasidės vos nuo 4.5 W, jie ras kelią į itin kompaktiškus įrenginius. 

Tarpiniai „Skylake-U“ procesoriai dažniausiai bus randami nešiojamuose kompiuteriuose ir pasiūlys pakankamai spartos kasdienėse užduotyse, o visi modeliai turės du branduolius su HT technologija. 

Didžiausią spartą kaip ir galima tikėtis parodys „Skylake-H“ procesoriai. Šioje produktų šeimoje rasime procesorių tiek su keturiais, tiek su dviem fiziniais branduoliais, Hyper-Threading technologija nebus įgalinta tik Core i5 procesoriuose. Šių procesorių TDP reitingas svyruos 35-45 W ribose.

5 Komentarai

  1. Katonas parašė:

    Intelis gerai priruošė procesorių, vos ne daugiau nei reikia 😀

  2. SoTOP parašė:

    Wow, ziauriai mazi dazniai mobiliu quadcore. Pagal gandus silpniausia Haswell 4720HQ nuo 6700HQ atsilieka 20%, is kur jie gali tiek greicio paimti atsilikdami 300mhz. Va i5 be HT gerai atrodo, turetu buti populiarus, ypac jei bus galima turbint.

  3. Povilas parašė:

    Reik palaukt i5 6500 kainu lietuvoje, ir galvot apie upgreida.

  4. alonzo2 parašė:

    Taip i5 6500 optimaliausiai atrodo…

  5. procc parašė:

    i7-6700k – ko toks mazas palaikomas DDR4 atminties daznis? 😐 Kada sulauksime neturbinto 3200Mhz? 😐

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.