„Intel“ detalizuoja „Haswell“ procesorių efektyvumo paslaptį

Nors jau senokai aišku, kad naujos kartos „Intel Haswell" procesoriai pasižymės integruotu įtampos valdikliu, tik dabar gamintojas sutiko plačiau detalizuoti ginklą, kuris šią architektūrą padarys dar efektyvesne.

„Intel" ketina pakeisti dabartinėse pagrindinėse plokštėse esančius brangius integruotos įtampos valdiklius savo „išradimu". Siekdama išpešti dar daugiau efektyvumo, „Intel" sukūrė specialų programuojamą IC lustą, kuris talpina 20 energijos celių. Kiekviena celė yra tarsi nedidelis įtampos reguliatorius, galintis tiekti 25 A srovės stiprį. Toks įtampos valdiklis turi 16 fazių, kas reiškia, kad dvidešimties celių IC „Haswell" procesoriui užtikrins 320 energijos fazių.

Toks „Haswell" luste integruotas VRM leis itin preciziškai valdyti ne tik skaičiuojamųjų branduolių, bet ir grafikos lusto ir vidinių sąsajų energijos sąnaudas. Maža to, toks energijos taupymas visiškai neturėtų konfliktuoti su spartos rezultatais. Pavyzdžiui, peržiūrint filmą skaičiuojamieji branduoliai bus visiškai deaktyvuoti, o vidinės lusto sąsajos nejaus energijos deficito. Praktiškai energiją turėtų naudoti tik integruotas grafinis lustas, o video medžiagos peržiūra vyks sklandžiai.

Tiesa, vis dar neaišku, kokią rolę vaidins pagrindinių plokščių svarba „Haswell" spartinime.

1 Komentaras

  1. donaciuxx parašė:

    va cia jau tikrai idomi naujiena 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.