Intel dominuoja grafinių plokščių rinkoje

Nepaisant to, kad didžiausias lustų gamintojas pasaulyje neturi diskretinės vaizdo plokštės ir atrodo, kad artimiausiu metu jos ir neturės, tai vis tiek leidžia kompanijai pratęsti savo hegemoniją asmeninių kompiuterių grafinių plokščių rinkoje.

Dėka ypač gerų Intel Atom pakuočių pardavimų ir augusių pardavimų asmeninių kompiuterių rinkoje, Intel rinkos dalis pakilo nuo 53.6 procento trečiajame ketvirtyje į 55.2 procento ketvirtajame praėjusių metų ketvirtyje, kai abu pagrindiniai konkurentai šiek tiek atitinkamai prarado, teigia rinkos tyrimų bendrovė JPR.

AMD turėjo 19.9% rinkos, o tai yra vos 0.2% mažiau, nei trečiajame ketvirtyje, tuo tarpu nVidia turėjo tenkintis matomu kritimu – nuo 25.3% į 24.3 procento ketvirtajame ketvirtyje. VIA valdo vos 0.6% grafinių plokščių rinkos.

Kalbant apie visus praėjusius metus, tiek diskretinių, tiek ir integruotų vaizdo plokščių buvo parduota apie 425.4 milijono, kas buvo 14% daugiau, nei 2008 metais. Atsigaunant pasaulinei ekonomikai, JPR spėja, kad šiais metais pardavimai augs dar 28% ir pasieks 544 milijonų parduotų vienetų skaičių.

3 Komentarai

  1. nugat parašė:

    Būtų vienodas modelių pasirinkimas AMD ir Intel,kas liečia tai,
    kažin kaip būtų po teisybei,su dabartiniais %… 🙂

  2. ligonis parašė:

    butu cia hipotetinis pasaulis kur gyvena gnomai, as ji priverciau tuos procentus perstumdyt.

  3. normaliai parašė:

    Jei atmesti mobilius sprendimus ir vaido plokštes, kurios yra integruotos į stacionarių pc motinas bet nenaudojamos tai lyderystės nebeliktu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.