„Intel“ gali priversti mažesnius pagrindinių plokščių gamintojus tiesiog pasitraukti iš rinkos

Jokia paslaptis, jog „Intel“ kodiniu vardu „Haswell“ žinoma mikro-architektūra skirta centriniams procesoriams yra ypatingai svarbi kompanijai. Tai, pasak įvairių šaltinių internete, netgi gali paveikti pagrindinių plokščių rinką ir joje esančius gamintojus.

Viskas slypi tame, jog „Intel Haswell“ mikro-architektūra pagrįsti procesoriai turės daugybę integruotų dalykų tiesiog pačiame luste, kaip kad įtampos valdiklį, kuris ankščiau buvo integruotas į pagrindines plokštes. To pasekoje, daugeliu atveju pagrindinių plokščių gamintojai turės mažiau galimybių išskirti savo gaminius iš bendros gamos.

Atsižvelgiant į tai, kad įprastų stalinių kompiuterių rinka mažėja, užleisdama vietą nešiojamiesiems kompiuteriams, kai kurie mažesni pagrindinių plokščių gamintojai tiesiog turės pasitraukti iš rinkos, nes jų produkcijos vartotojai nepirks, o įsigys geriau žinomų kompanijų.

Situacija dar labiau pablogės 2014 metais, kai „Intel“ planuoja proteguoti savo „Rockwell“ ir „Broadwell“ platformas, kuriose naudojami procesoriai turės dar daugiau funkcijų savyje, taip atimdami vis didesnę svarbą iš pagrindinių plokščių ir jose esančių komponentų.

Viena aišku, kad kuo daugiau funkcinių vienetų pereis iš pagrindinių plokščių į centrinius procesorius, tuo mažiau pagrindinių plokščių gamintojai turės galimybių konkuruoti tarpusavyje, na, o dėl šios priežasties vis daugiau jų turės pasitraukti iš rinkos, ypač kalbant apie mažiau žinomas kompanijas, kurios ir dabar vos suduria galą su galu.

6 Komentarai

  1. Crunk parašė:

    arteja monopolis :l

  2. foozz parašė:

    Nu jo nekazka, :/ bet velgi tame gali ispesht naudos AMD, jug ju produkcija pasizymi karts nuo karto maloniais eastern egg’ais 🙂 kaip kad buvo su branduoliu ir Cache atrakinejimu, ar VGA bios perrasymu. Manau ties tuo ir galetu kabintis MB gamintojai, vien kiek Asrock su savo UCC funkcija kiek pasikele :))

  3. ZeroFM parašė:

    Kad apgailėtinos jų plokštės . ASRock , ASUS , GYGABYTE , MSI viskas .

  4. Jordan parašė:

    ZeroFM – nieko tu neismanai. Kalbi tik apie mamkas kuriom prekiauja LT, pavyzdziui tikrai neblogas gamina ta pati BIOSTAR.

  5. dizaika77 parašė:

    Siaip dabar geras Intel leidzia mamkas, nei su Asus, Gygabite, nepavyko kaip su Intel motinine overclokinti i5 vs i7 ir isties dideli pranasuma parodo i5 tik ant Intel mamkiu!!!

  6. donaciuxx parašė:

    teisybe, dabartines intel motinines yra "atsigave" 😀 seniau tai nutriuse, slabnos buvo, nieko gero neidavo isperst…
    apie naujiena… na manau kaip nors isgyvensim 🙂 uzteks visur tik bloga izvelgt 😉

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.