„Intel Haswell“ atnaujintų procesorių sulauksime 2014m. antrame ketvirtyje

„Intel“ kaip ir kasmet stalinių kompiuterių rinkai pasiūlys sekančios kartos procesorius, dėja, bet šį kartą tai bus tik esamų „Haswell“ procesorių nežymus atnaujinimas. „Naujieji“ procesoriai mažmeninėje prekyboje turėtų pasirodyti gegužės mėnesį. „Intel“ su atnaujintais „Haswell“ siūlys naudoti ir naujais Z97 ir H97 mikroschemų rinkiniais pasipuošusias motinines plokštes, kurios dienos šviesą turėtų išvysti balandžio mėnesį. Spėjama, kad ir senesnių LGA 1150 lizdo motinių turėtojai, galės išbandyti atnaujintus „Haswell“ procesorius, tam tiesiog reikės BIOS atnaujinimo.

Gegužės mėnesį iš viso turėtume sulaukti apie 20 produktų, visiem rinkos segmentams, nuo pigių procesorių su „Pentium“ ar „Celeron“ prekiniu ženklu, iki aukštos spartos Core i7. Bet su pirmąją banga neišvysime nei vieno atrakintą daugiklį turinčio procesoriaus. Norintys spartinti tokių gaminių gaus palaukti iki birželio mėnesio vykstančios „Computex“ parodos kur turėtų būti pristatyti „Core i7-4790K“ ir „Core i5-4690K“ procesoriai.

10 Komentarai

  1. Hidraulinis parašė:

    Net antrašte su klaidom: "sulaksime". Mes ne katės ir nieko nelakam. Gal, nebent tie kur serga ar kurie ant kojų po sunkaus ir įnirtingo darbo bare nebenustovi. O šiaip ar neturejo keistis naujos intel cpu kartos pavadinimai į 5xxx?

  2. Katonas parašė:

    Naujienų kai patys nekuriam, tai verčiam tą ką užsienis rašo.

  3. alonzo2 parašė:

    Po +100mhz ir nauji cpu paruosti 😉

  4. daimonass parašė:

    Speju kad ne daugiau kaip 5% papildomos spartos bus… Vnz, bevertis atnaujinimas is intel puses.

  5. PhaNtoM parašė:

    O kam jiem daryt vertingus atnaujinimus? Vienintelis vertingas buvo Sandy Bridge, o toliau tik sviesto plonai užtepa ir perleidžia, vis vien niekas geriau nepadaro. 🙂

  6. BC00 parašė:

    Blogiausia kad tas sviestas purvo kokybes:D bet bent atrodo kad vrm paliko pusiau ramybej:)

  7. ToBeX parašė:

    Smagiausia, kad cooleriai sumazes, sutaupys aliuminio, o kas mum nuo to geriau?

  8. jagiux parašė:

    Gaila ,kad AMD nebesugeba ar nebenori sukurti konkurencingo inteliams CPU, vietoj to lipdo APU su silpnučiais skaičiavimo branduoliais ir pakankamai galinga iGPU tikėdamasi kad hsa technologija taps perspektyvi taip leisdama skaičiavimo branduolių silpnuma su kaupu kompensuoti igpu sparta.Kolkas tokia strategija pilnai neveikia ir galingiausi AMD apu savo skaičiavimų sparta pastebimai atsilieka net nuo vidutinio intel cpu,todėl intelis likes be didesnės konkurencijos, o kai konkurencijos nėra matome tai ka matome nors tai ir nevisada gražu.

  9. Deivi_Z parašė:

    Tai gerai, tegul leidzia kaip leidzia su ~10% pagreitiejimu nuo buvusios kartos. Nezinau kaip kiti bet kaip man uztenka naujint kas 4 – 5 metus. Tai gera pagreitiejima jauciu. O Intel’ui bepigu kai konkurencija taip sumazejus PC pasaulyje. Tik gaila kad turbinas prasciau ir thermopasta deda o ne kaip su Core 2 serija virindavo.

  10. PhaNtoM parašė:

    Aišku, esamai rinkai tokio progreso užtenka, paprastam vartojimui galios yra, žaidimus stabdo ir stabdys konsolės, tai kam bėgt kažkur? 😀

    Ne virindavo, o lituodavo. 🙂 Ir ne tik C2D, dar ir Smėlėtas tiltas turėjo, tik nuo Ivy bridge nusprendė pastą tept.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.