„Intel“ į „Haswell“ procesorius grąžina plačių galimybių spartinimą

„Intel" surengtame „Intel Developer Forum" (IDF) seminare kompanija pasidalino informacija ne tik apie vidinę „Haswell" mikroarchitektūrą, bet ir tokių procesorių galimą spartinimą. Panašu, kad apčiuopiamas spartinimas grįžta ir į K raides neturinčius modelius, o tam pasiekti „Intel" vartotojojui yra paruošusi keletą skirtingų galimybių.

Pranešama, kad „Haswell" procesorių spartinimas primins dabartinės „Sandy Bridge-E" platformos spartinimą: modelių be K raidės spartinimas bus labai panašus į dabartinį Core i7-3820. Nepaisant to, kad bazinės magistralės greitis bus nustatytas šimtui MHz ir ja dalinsis ne tik CPU branduoliai, bet ir PCI-Express bei DMI-PLL magistralės, spartintojai turės daugiau pasirinkimų, nei jos didinimas tik 1-7 % procentų intervale, neprarandant sistemos stabilumo.

„Intel" ketina išlaikyti net tris bazinio dažnio pakopas: 100, 125 ir 166 MHz. Būtent tai siūlo dabartinės „Sandy Bridge-E" platformos non-K modeliai, pasinaudojant automatiniu svarbiausių mazgų dažnių išlyginimu, taip išlaikant bendrą sistemos stabilumą. Naudojantis visomis pakopomis spartintojas turės tą pačią 1-7 % magistralės didinimo laisvę, todėl teoriškai „Haswell" procesorius galės dirbti esant net 173 MHz baziniam dažniui. Tiesa, atrakintą daugiklį turintys K modeliai vistiek siūlys dar didesnes spartinimo galimybes: 80x – 100 MHz, 64x – 125 MHz ir 48x – 166 MHz, taip leidžiant teoriškai pasiekti 8 GHz dažnį.

„Haswell" taip pat pasižymės integruotu įtampos valdikliu (iVR), tačiau tai nereiškia, kad ekstremaliems rezultatams užteks pagrindinės plokštės vos už 50 JAV dolerių. Bet kokiu atveju teks pasižvalgyti modelio su aukštos klasės induktoriais, kondensatoriais ir tranzstoriais.

1 Komentaras

  1. donaciuxx parašė:

    gera naujiena.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.