Intel ir toliau atsisako mažinti „ultrabook’ams“ skirtų procesorių kainas

Gigantas "Intel" ir toliau bet kokiais būdais priešinasi "ultrabook'ų" gamintojų mintims pamatyti sumažintas procesorių kainas, tam pasitelkdamas kontraktinius gamintojus bei stimuliuodamas jų tyrimų centrų veiklą.

"Intel" atstovai provokuojančių klausimų dėl kainų sumažinimo sulaukė vakar vykusioje antrojo metų ketvirčio ataskaitinėje konferencijoje. Paprašytas pakomentuoti gandus, neva, "Intel" ketina sumažinti "Ivy Bridge" procesorių kainas, kompanijos vadovas, Paul Otellini, paprastai pareiškė, jog šie gandai neturi pagrindo ir gamintojas toliau laikosi strateginės kainodaros sistemos.

Klausimas kas ta strateginė kainodaros sistema? Šiuo atveju nejausdama jokio kvėpavimo nugaran iš kitų procesorių gamintojų, kad ir tos pačios AMD, "Intel" visiškai neskuba mažinti savo gaminių kainą ir nori, jog "ultrabook'ai" pigtų kitų komponentų sąskaita. Paul Otellini mano, kad itin plonų nešiojamųmų kainą būtų galima sumažinti kietųjų diskų ir plonesnių korpusų sąskaita.

Taigi, "Intel" toliau diktuoja savo sąlygas "ultrabookų" gamintojams, kurie arba toliau privalės šokti pagal giganto dūdelę, siūlant brangius, bet ne itin paklausius gaminius, arba pereiti prie pigesnės, bet ne tokios sparčios AMD platformos, kaip tai jau suskubo padaryti HP.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.