„Intel Optane“ SSD diskų IOPS sparta kils iki 7,2 karto

Vakar prasidėjo „Intel“ IDF renginys, kuriame kompanija pasidalino informacija apie sekančios kartos „Optane“  SSD diskus, turėsiančius 3D XPoint atmintį, kuri atneš revoliuciją į šį segmentą.

„Intel“ kartu su „Micron“ kuria ir tobulina naują atminties standartą – 3D XPoint. Ši atmintis atneš nemažai naujovių, apie kurias kol kas galime tik pasvajoti. Tokią atmintį turintys SSD diskai bus pradėti gaminti dar šiais metais, o prekyboje pasirodys kažkada kitais metais.

„Intel“ pateiktose skaidrėse matome, kad lengvose užduotyse 3D XPoint atmintį naudosiantys SSD kaupikliai generuos iki 7,2 karto daugiau IOPS, o esant dideliai apkrovai iki 5,21 karto daugiau IOPS. „Optane“ technologijos diskai turės net iki 10 kartų didesnį tankį, kas reiškia dar daugiau talpos duomenims. Toliau darosi tik dar įdomiau. „Intel“ nesikuklina teigti, kad tokie diskai bus 1000 kartų greitesni, bet neaišku kokį matavimo vienetą kompanija turi omenyje. Ilgaamžiškumas nurodytas net 1000 kartų didesnis lyginant su įprastiniais SSD diskai: jei skaičiai teisingi, tokie diskai būtų virtualiai nesudėvimi.

Pateikti duomenys atrodo tikrai įspūdingai, kol kas lieka neatskleista tik kaina, kuri tikriausiai nebus labai draugiška piniginei.

5 Komentarai

  1. alonzo2 parašė:

    Va sito ir laukiu is ssd 🙂

  2. BC00 parašė:

    Intel SSD750 1,2 TB kainuoja >1000 €, tai panašios talpos Octane į 2000 taikysis:) O gal iškart pereis prie kokių 5 TB:D

  3. daimonass parašė:

    Ne su musu atlyginimais tokie SSD..

  4. samanius1124 parašė:

    pofik, gi paliksi vaikam ar net anukams, kaip prie sovietu:D

  1. 2016-04-18

    […] technologiją naudosiančių SSD kaupiklių stiprybė slypi ne linijiniuose greičiuose, o atsitiktinėje IOPS spartoje. Praėjusių metų IDF renginyje „Optane“ kaupiklis parodė 76 000 IOPS spartą (QD=1). Tai yra […]

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.