Intel planuose – dar greitesnė sąsaja už Thunderbolt

Nepaisant to fakto, jog naujoji Intel Thunderbolt sąsaja dar nėra paplitusi, o USB sąsaja vis dar išlieka nenuginčijama periferinių įrenginių prijungimo prie kompiuterio lyderė, Intel pranešė, kad jau ruošia Thunderbolt pasekėją, kuris pasirodys 2015 metais.

Intel patvirtino, jog tikisi, kad naujoji sąsaja ateityje pakeis USB ir Thunderbolt, tačiau nepaisant jos net 50 Gb/s spartos, tai gali ir nenutikti. Intel Thunderbolt taip pat yra daug žadanti sąsaja, tačiau su ypač paplitusia USB kovoti bus sunku. Galimas daiktas, kad dėl didelės Intel įtakos visi su Intel lustų rinkiniais parduodami įrenginiai turės Thunderbolt, tačiau jos akivaizdesnį paplitimą galime pamatyti tik praėjus porai metų.

Galime priminti, kad šiuo metu rinkoje yra dvi skirtingos sąsajos, kurios ketina konkuruoti viena su kita. Štai USB 3.0 sąsaja siūlo teorinę 4,8 Gb/s spartą, tuo tarpu Thunderbolt – 10 Gb/s. Tiesa, pastaroji sąsaja pasirodė visai neseniai, tiksliau šių metų vasarį, tačiau už jos nugaros stovi gigantas Intel.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.