„Intel“ pristato 730 serijos SSD

„Intel“ ruošiasi pasiūlyti naujos serijos SSD diskus. 730 serijos standieji diskai anonsuojami kaip skirti žaidėjams ir su intensyviomis užduotimis susiduriantiems vartotojams. SSD diskai bus dviejų talpų, 240 GB ir 480 GB, kas gal kiek ir nuvilia, nes negauname pigesnės 120 GB versijos. „Intel“ šiems gaminiams suteiks 5 metų garantiją. Teigiama, kad šie diskai net apdorodami didelius kiekius įrašomų duomenų per dieną be jokio vargo atitarnaus garantinį laikotarpį. 480 Gb versija tūrėtų susidoroti su 70 GB, o 240 GB versija su 50 GB įrašomų duomenų per dieną,  o tai nuteikia gan optimistiškai.

Diskuose bus naudojamas 3 kartos„Intel“ kontroleris suporuotas su 20 nm „Intel“ MLC NAND lustais. Šis kontroleris sukonfigūruotas taip, kad pasiūlytų maksimalią spartą, bet tuo pačiu užtikrinant patikimumą.

Pažvelgus į duomenų išklotinę kai kuriuos gali nuliūdinti 240 GB disko įrašymo sparta, kuri yra iki 270 MB/s, kai tuo tarpu spartesnysis 480 GB diskas pasiekia iki 470 MB/s duomenų įrašymo greitį. Abu diskai duomenis nuskaito vienoda sparta – iki 550 MB/s.

Šiuos diskus bus galima įsigyto vos už keletos savaičių, spartesnysis ir talpesnis 730 serijos diskas jūsų piniginę paplonins 489$, o pigesnė bei kiek lėtesnė versija turės 249$ kainą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.