„Intel“ pristato penkis „Haswell“ lustus, leidžia technikos portalams publikuoti apžvalgas

Nepaisant to, kad šį vardą jūs girdėjote galbūt daugiau, nei dešimtį kartų, „Intel“ pagaliau nusprendė oficialiai visus supažindinti su ketvirtosios kartos „Core“ procesoriais. Trumpiau jie tiesiog žinomi „Haswell“ vardu, pasižymi nauju grafiniu branduoliu, o jų staliniams kompiuteriams – net penki.

 

Kaip ir praėjusios kartos „Ivy Bridge“ procesoriai, naujieji „Haswell“ yra pagaminti naudojant 22nm technologinį procesą. Vis dėlto Intel teigia, jog jai pavyko padidinti spartą, ypač sumažinti energijos suvartojimą bei įdiegti naują, akivaizdžiai spartesnį grafinį branduolį.

Iš penkių pristatytų modelių visi turi keturis branduolius, bet tik „Core i7” šeimos atstovai gali darbuotis su aštuoniomis gijomis vienu metu. Tas pats kalbant ir apie spartinimą. Tik šiek tiek brangesni modeliai „Core i7-4770K” ir „Core i5-4670K” pradžiugins technikos entuziastus.

Kiek giliau žvelgiant į specifikacijas, visi penki „Haswell“ procesoriai turi „HD 4600” grafinį branduolį. Tiesa tik „Core i7” šeimos atstovai pasižymi 8MB trečiojo lygmens spartinančiąją atmintimi, kai visi likę, tiksliau „Core i5” šeimos atstovai, turi 6MB. Skiriasi, žinoma, ir dažniai.

Štai „Core i7-4770K” įprastas dažnis yra 3.5GHz, „Turbo“ režimu – 3.9GHz. „Core i7-4770“ įprastas dažnis kiek mažesnis, 3.4GHz, bet „Turbo“ – toks pat. „Core i5-4670K” dažnis taip pat 3.4GHz, bet „Turbo“ rėžimu tepakyla iki 3.8GHz. Likę du modeliai, „Core i5-4670” ir „Core i5-4570”, turi atitinkamai įprastus 3.4GHz ir 3.2GHz bei Turbo“ 3.8GHz ir 3.6GHz dažnius.

Žiūrėdami į apžvalgas, kurias galite rasti čia, čia ir čia, turėkite omenyje, jog pristatyti „Haswell“ procesoriai nėra nutaikyti aukščiausiajai klasei, tad jie tikrai nėra sparčiausieji. Tuo tarpu dėmesį atkreipkite į „HD 4600” grafinio branduolio demonstruojamą spartą, kurią „Intel“ ypač pažymi. Nors AMD ir toliau pirmauja, tačiau su „Iris” grafiniais branduoliais „Intel“ bandys tai pakeisti.

6 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Netikėta, bet Haswell turi NetBurst palydovą – karštį :O

  2. ZeroFM parašė:

    Pagaliau prisivijo pernai metų A10-5800K

  3. BC00 parašė:

    Prisivijo, bet toli gražu iki pavijimo:)

  4. BC00 parašė:

    Intel įdomią startegiją vysto su OCinimu:) Kuo naujesnė karta, tuo prasčiau ir sunkiau OCinasi. Iš kitos pusės įdomu bus sulaukti apžvalgų, parodančių, kaip elgiasi modeliai be "K".

  5. daniukas21 parašė:

    turbut ocinasi prastai nes vel pigi termo pasta uztepta 🙂
    edit: pasirodo, kad ne, temperaturos mazesnes nei ivy

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.