Intel pristato Z68 lustų rinkiniui pritaikytus 311 SSD kaupiklius

Mes rašėme apie keturių didesnių pagrindinių plokščių gamintojų produktus, kurie pasižymi naujuoju Z68 lustų rinkiniu, tačiau tai nėra viskas. Intel taipogi pristatė mažos talpos, tačiau palyginti pigius 311 serijos SSD kaupiklius.

Intel 311 serijos SSD kaupiklių talpa tesieks 20GB, tačiau jie yra pagaminti naudoti kartu su naująja SRT technologija ir įprastu kietuoju disku. Pasak Intel, tai leis padidinti greitį ir atsako laiką, negu naudojant tik įprastą mechaninį kietąjį diską.

Tiesa, 20GB versija visgi vis tiek kainuoja apie 100 JAV dolerių, o yra pagrįsta 34nm SLC NAND atmintimi, naudoja SATA 3.0 Gbps sąsają ir atkeliauja 2.5 formato bazėje. Jei šis kaupiklius bus naudojamas ne su SRT technologija ir įprastu mechaniniu disku, jo greičiai sieks 200MB/s ir 105MB/s atitinkamai nuskaitymui bei įrašymui.

Kaupiklis galėjo būti ir pigesnis, tačiau Intel čia panaudojo ne mums įprastą MLC, tačiau SLC tipo NAND atmintį. Ji leidžia padidinti įrašymo/ištrynimo ciklų skaičių, taigi SSD kaupiklis turėtų tarnauti kiek ilgiau. Kalbant apie pasirodymą, Intel 311 SSD jau galima įsigyti.

4 Komentarai

  1. pureass parašė:

    vertex 2 120 gb galima nusipirkti uz 16-170 euru |:D total fail intel

  2. SB parašė:

    pureass>Intel sako, jog SLC atmintis brangi naudojama, del to taip ir brangu. Na, 100 JAV dolcu uz 20GB yra daug, idomu, kiek padidetu sparta su HDD iprastu. Beje, nurodoma, jog Windows, panaudojus SRT technologija, HDD ir SSD rodys kaip viena vieneta.

  3. Vytautas parašė:

    Pala pala, įrašymas greičiau nei skaitymas? Kad anksčiau atvirkščiai būdavo.

  4. SB parašė:

    Vytautas>Geras pastebejimas, my bad. Nurodziau neteisingai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.