„Intel Skylake-S“ platforma vis dėlto palaiko įprastą DDR3 atmintį

Dar gerokai prieš „Intel Skylake-S“ procesorių išleidimą buvo pranešta, kad pastarieji gali sėkmingai veikti tik su mažą įtampą turinčia DDR3L operatyviąja atmintimi, o pagrindinių plokščių gamintojai pirmenybę teiks 204-is kontaktus turintiems SO-DIMM lizdams. Tokia informacija, pasirodo, buvo klaidinanti.

ComputerBase.de“ tinklalapis iš „Asus“ atstovo gavo patvirtinimą, kad Z170-P D3 ir Z170M-E D3 modeliai ne tik kad gavo įprastinius 240 kontaktų turinčius DIMM lizdus, bet ir pilnai palaiko 1.5 V/1.65 V įtampa dirbančius DDR3 modulius. 1.5 V įtampa laikoma standartine DDR3 atminčiai, o 1.65 V taikoma į spartinimą orientuotiems moduliams.

Nors anksčiau buvo manyta, kad „Skylake-S“ procesorių integruotas atminties valdiklis gali dirbti tik su DDR4 ir DDR3L tipo atmintimi, pasirodė, kad jo suderinamumas yra šiek tiek platesnis. Vis dėlto tai nereiškia, kad motininių plokščių gamintojai ir patys „Intel“ nori matyti didelį skaičių LGA-1151 produkcijos su įprastiniais 240-pin DIMM lizdais. Abejoms pusėms reikalingas nuoseklus perėjimas prie DDR4.


5 Komentarai

  1. alonzo2 parašė:

    Tai, kad dabar ddr4 2x4gb nuo 50eu kainuoja, praktiskai tiek pat kiek ir ddr3… 🙂

  2. BC00 parašė:

    Būtent, ir čia dar viena priežastis kodėl LGA-1151 motinų nebus daug. Kas pasirodys bus skirta paskutinį eurą norintiems sutaupyti pirkėjams (nes pačios MB turėtų būti kiek pigesnės) + tiems, kurie turi užsilikusios DDR3 atminties.

  3. alonzo2 parašė:

    Tik, kad siam momentui pigiausia mb su z170 ir ddr4 palaikymu kainuoja nuo 220eu… Kosmosas 😀

    Geriau jau tada komplektuot 5820k su x99, praktiskai ta pati kaina gausis… 🙂

  4. vacoum parašė:

    to BC00: arba tiems, kas jau turi gera DDR3 atminti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.