Intrigos su „Metro Exodus“: nuo žadėjimo nebekurti PC versijos iki to paneigimo

Praėjusią savaitę buvo pranešta, kad „Metro Exodus“ vienus metus bus išskirtinai pardavinėjamas tik „Epic“ žaidimų parduotuvėje. Tai reiškia, kad labai populiari „Steam“ platforma „Metro Exodus“ žaidimo pasiūlyti negalės. Tokį sprendimą priėmė žaidimo leidėjai „Deep Silver“/“Koch Media“ ir tai suprantama, nes „Epic Games“ parduotuvė pasiima mažesnę dalį pinigų nuo parduoto žaidimo. Per kelias dienas kalbos apie „Metro Exodus“ netilo ir kai kurie netgi pasiūlė jį boikotuoti.

Pirmas apie situaciją pasisakė „4AGames“ kūrėjas, turintis scynet slapyvardį. Jis sako, kad tie, kurie ruošiasi boikotuoti žaidimą vien dėl to, kad jis bus išskirtinai pardavinėjamas tik „Epic Games“ parduotuvėje, nežino kaip sunkiai buvo dirbta, kad būtų galima sukurti puikų žaidimą. Pagrindinė jo mintis buvo ta, jei boikotas bus labai aktyvus sekantį kartą „Metro“ serijos žaidimo PC platformoje gali iš viso nebūti.

Pasirodžius kontraversiškam darbuotojo pranešimui „4AGames“ suskubo išsakyti savo poziciją. Žaidimo kūrėjai sako, kad jų darbuotojo išsakytos mintys nesutampa su jų pozicija ir jie nežino, kodėl jis atsigręžė prieš „Metro Exodus“. „4AGames“ sako, kad žaidimą pardavinėti „Epic Game“ žaidimų parduotuvėje nusprendė „Deep Silver“/„Koch Media“ leidėjai. Nepaisant susidariusios situacijos, „4AGames“ ketina ir toliau plėtoti „Metro“ frančizę, o asmeninių kompiuterių versija visada bus jų planuose.

The recent decision to move Metro Exodus from Steam to the Epic Game Store was made by Koch Media / Deep Silver alone.

 

The recent comments made by a member of the 4A Games development team do not reflect Deep Silver’s or 4A Games’ view on the future of the franchise. They do reflect the hurt and disappointment of a passionate individual who has seen what was previously nothing but positive goodwill towards his work turn to controversy due to a business decision he had no control over. We respectfully ask that any and all valid feedback over this decision is directed at Koch Media / Deep Silver, and not the developers at 4A Games.

 

The future release strategy of the Metro series lies with Koch Media / Deep Silver. Our decision to partner with Epic Games was based on the goal of investing in the future of the series and our development partner at 4A Games. We have every intention of continuing this franchise, and a PC version will always be at the heart of our plans.

18 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Pilnai suprantu as ta dev’a, kai praleidi tukstancius valandu prie projekto ir kazkokie autistai rekauja, kad jeigu, nebus Steam parduotuve, tai iskart zaidimo verte lygi 0, tai tik ir norisi pasiusti tokius. As pats nesuprantu prisirisimo prie vienos platformos. Zmones atrodo tiesiog nori monopoliju, po to verkia, kad nera konkurencijos. Zmones, kurie realiai nori zaidimo, manau, net is microsoft store pirktu.

    • ZeroFM parašė:

      Visiškai nepritariu tamstos išsakytai nuomonei . Toks jų sprendimas yra tolygus savižydybei pardavinėti savo žaidima 2 mėnesius egzistuojančioje parduotuvėje kurioje koks 1000 userių . Čia tas pats kaip reklamuoti žaidima po kuriuo tai kauno tiltu ir reklamuoti žaidima virš MEGA užrašo …
      Skūpi žmonės nori daugiau $ nuo žaidimo bet nuo bukumo niekas neapsaugotas .

      • Strelok parašė:

        Leidejas pas nusprendzia per kokia platforma jam isleisti game. Niekas nesirinktu Epic store jeigu Steam neimtu 30% navaro uz teise pardavineti per jo platforma. Konkurencija yra visada gerai. Manau, kad deep silver puikiai supranta ka daro. Ir epic game store active useriu virs 80 mln, vien del fortnite. Pilnai tiketina, kad pats Epic prafinansuoja metro exodus exclusive, ir vien del kilusio skandalo- reklamos panasu, kad dar padauges useriu.

      • Aibo999 parašė:

        Kas losia fortnite, tas turi epico louncheri. Su dideliu liudesiu turetume pripazinti jog fortnite turi toli grazu nuo 1000 🙂 Zaidimas SP ne mp, tad steamo comunitis kaip ir nebutinas, tad nematau as cia problemos. Jei pirks maziau zmones nes ne steam, kurejai uzdirbdami daugiau nuo pardavimu minuso nepatirs, plius manau gavo kokias nors isskirtines salygas, o epicas nuo to islosia.

    • MMM parašė:

      o vat matemtika: ar 1,000,000 *0.7 ar 300,000 *09, kas daugiau?
      O as zaidejus suprantu, nes norint pasileisti zaidima, reikia savo kompa uztersti papildomu sudu, kuris dar daznai buna gyvas zaidimo startavimo metu, skanuoja kompus ir kitas nesamones daro.
      Pvz as turiu 5 zaidimu launcherius, tuoj ziuriu bus 10.

  2. nemesis parašė:

    O aš paleisčiau per abi platformas, bet perkantysis pats susimoka skirtumą. Visi patenkinti…

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Upvote

    • adex parašė:

      Ne visi, steam nebutu patenkinti ir savo nepasitenkinima isreikstu kokiu nors ieskiniu del nevienodu salygu ar pan. Greiciausiai bus taip kad keliata menesiu bus leidziama ant epic ir tada ziurima ar pardavimai tenkins ar ne, jeigu ne tai prades pardavineti steame. Jeigu tenkins toliau pardavines iki kol nukris iki tam tikros ribos ir tuomet bus paleista i steam. Na o kad neatsidurtu zaidimas steame anksciau ar veliau tai greiciausiai pardavimu lukesciai turetu pasitvirtinti su kaupu.

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Šiaip JAV ir Kanadoje iš dalies yra gerai su mokesčiais. Tu matai kainą ir plius mokesčiai, tada tu suvoki kiek valstybė pasiima. Galėtų būti ir čia taip. Matai kiek pasiima vidurinė grandis.

  3. SarzzeR parašė:

    Konkurencija yra gerai, tačiau šiuos atžvilgiu buvo padaryta daug klaidų. Pirma, perbėgimas buvo likus tik kelioms savaitėms iki žaidimo pasirodimo. Net visose reklamose – pažymėta platforma yra Steam. Antra, Epic Store neturi daug gerų funkcijų, kurias turi Steam. Todėl visiškai suprantama, kodėl žaidėjai taip supyko.

    Geriau reikėjo palikti galimybę žaidimą įsigyti per Epic ir Steam, o ne tik Epic, bet jie, tikriausiai, sumokėjo nemažai pinigų, už tokį veiksmą.

    • adex parašė:

      Na jeigu 100k useriu turedami tiek steam tiek epic acc pasirinktu pirkti steame, nes jiems tiesiog taip ,,susisviestu“, jie pralostu 900k pinigu ir tai tik del to jog kazkam steam del kazko pasirode mielesnis. Pats noretum tiek prarasti del to? Zaidimas yra iskirtinis su savo fanais ir kas nores tas ir nusipirks, ir kurejai gali sau leisti atsisakyti steamo. o isikalinejanciu steamo garbintoju tai ten mazuma, menkas praradimas. Pagrinde tai ten uzkieteja flameriai kurie nieko daugiau gyvenime neveikia kaip tik forumuose bando vienaip ar kitaip pasireiksti pastoviai ka nors oponuodami ir realiai patys nesuvokiantys kodel taip daro.

      • ZeroFM parašė:

        Faktas kad absoliuti dauguma nė nežino kas per chujne yra Epic store o todėl kad tam store vos 2mėn ir jame nieko nėra .
        Adex tavo logika tokia pat kaip ir kovojančių su piratavimu :
        – parsisiuntė , reiškia praradau pinigų …
        Nors tas paauglys gyvenantis barake nė neturi minties apie pirkima .

        • pasimetes parašė:

          Pats epic launch’eris jau senai yra. Bent jau, kai „Paragon“ buvo beta versijoje launcheris epic games jau buvo.
          O daugiau aš nematau skirtumo epic ar steam, nebent dėl bendravimo. Vat kaip ir minėjo sarzzeR blogiausia, kad paskitnėmis savaitėmis taip padarė.

  4. Szaroo parašė:

    Teks piratinį žaisti 🙁

    • GamingGod parašė:

      Tame ir esme kad hakeriams reiks laiko sukurt Epic Launcher emuliatoriu kaip ir su Steam Origin Uplay UWP. Ir dar buvo rasyta kad bus su Denuvo apsauga bet ar ant Epico suderinama neaisku.

  5. Litraz parašė:

    Bet tai normaliai per allkeysshop pigiausiai 41 eur o epic kioskeli 82 eur

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.