Išleidžiami naujausi „Be Quiet!“ aušintuvai: „Dark Rock 4“ ir „Dark Rock 4 Pro“

Lietuvos mažmenininkų kainoraščiuose spėję pasirodyti naujieji „Be Quiet!“ CPU aušintuvai leido suprasti, kad oficialus išleidimas įvyks visai netrukus. Šiandien „Be Quiet!“ prekinį ženklą valdanti „Listan“ pristato „Dark Rock 4“ seriją.

Ją sudarys du aušintuvai: vieno bokšto „Dark Rock 4“ ir dvibokštis „Dark Rock Pro 4“. Gamintojas džiaugiasi, kad jam pavyko „Dark Rock 4“ modelio išsklaidomos šilumos TDP reitingą padidinti iki 200 W išlaikant pirmtako „Dark Rock 3“ garso lygį. Masyvesnio „Dark Rock Pro 4“ efektyvumas ant popieriaus nepakito (tie patys 250 W), tačiau generuojamo triukšmo lygis sumažėjo lyginant su senesnės kartos modeliu. Abu radiatoriai gavo po 135 mm skersmens, FDB guolius turinčius, „Silent Wings“ ventiliatorių. Dvibokščiui „Dark Rock Pro 4“ dar priklauso ir mažesnis 120 mm, montuojamas jo priekyje, nors „Dark Rock 4“ savininkai taip pat gali padidinti efektyvumą, kadangi komplektacijoje yra pridėtas tvirtinimo mechanizmas papildomam ventiliatoriui. „Dark Rock 4“ pasižymi šešiais šilumos vamzdeliais, kai didesnis brolis viso turi septynis, kurie padengti specialiu keramikos sluoksniu, suteikiančiu ne tik nepriekaištingą premium išvaizdą, bet ir padidinančiu šilumos laidumą.

Gamintojas pažymi, kad specialus apatinių aliuminio plokštelių dizainas leidžia tikėtis geresnio suderinamumo su aukštais RAM moduliais, o patobulinta tvirtinimo sistema ir į komplektaciją nuo šiol pridedamas firminis atsuktuvas leis montavimą atlikti greičiau. Aušintuvai yra suderinami su visais dabartiniais CPU lizdais, įskaitant LGA „Intel“ 1151, LGA 2011(v3), LGA 2066 ir AMD AM4. „Threadripper“ procesoriams naujoji serija netinka. Lietuvoje realių kiekių dar nėra, tačiau aiškios kainos: „Dark Rock 4“ kainuos ~65 eurus, „Dark Rock Pro 4“ apie 80 eurų.

17 Komentarai

  1. mafo parašė:

    Dark rock 4 užsakytas ir bus naudojamas naujame bulde, deja kainavo 85 EUR t.y 70 evrolitų plius pristatymas 15 EUR, bet nesusilaikiau 🙂

  2. Star-Ro9 parašė:

    kodel ne zalman? 🙂

    • mafo parašė:

      Na pas mane asketiškas, visiškai juodas, keisas NZXT 440 tai norisi tokio paties vidaus. Zelman toks kosminių šviečiančių kalėdų dvasia cooleriu gamintojas. Rinkaus tarp cooler master, noctua ir be quet. Laimejo derinys: performense 45 prc plius 65 proc išvaizda. Jei būtu dominavęs perfomence būčiau noctua užsisakęs arba kokią egzotiką iš perfomence benchmarkų 🙂

  3. TomasP parašė:

    Kas įdomu su 4 ir 3, kad Dark Rock lenkia didesnį Pro modelį.

  4. mafo parašė:

    Negaliu įvardyti kas, bet pamenu forume laidojo aple… tačiau panašu jog klestėjimo laikai dar tik priešakyje 🙂

  5. bugism parašė:

    Geras derinukas isvaizdos prasme Aorus plokste ir sis ausintuvas 😉

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.