Išradingas ASRock Sata III palaikymas

Turbūt niekam nepaslaptis, jog dabartinė Marvell Sata III 6.0 Gbit/s čipseto revizija turi suderinamumo problemų su Parallel ATA (PATA) interfeisu. Būtent dėl to daugelis pagrindinių plokščių gamintojų buvo priversti atsisakyti Sata III palaikymo savo naujosiose motininėse ir laukti ištaisytos Marvell čipseto revizijos, kuri pasirodys tik šių metų pabaigoje.

Tačiau pagrindinių plokščių gamintojas ASRock nutarė nelaukti metų pabaigos, ir išleidžia paprasčiausią \“addon\“ Sata III plokštę, kuri komplektuojama kartu su ASRock P55 Deluxe pagrindine. Sata III plokštė turi Marvell 88SE9123 kontrolerį ir statoma į PCI-Express x1 lizdą. Plokštėje išdėstyti du 90 laipsnių pasukti Sata III lizdai bei vienas eSATA III lizdas. Deja, jų veikimas yra kiek apribotas, mat vienu metu bet kokioje kombinacijoje gali veikti tik dvi iš trijų Sata III jungčių.

Ar bus atskirai pardavinėjamos šios Sata III plokštės informacijos nėra.

7 Komentarai

  1. Fndz parašė:

    visai sauniai sumaste 🙂

  2. zirnis parašė:

    nelabai as suprantu, ka nusako tie skaiciai 3.0 ar 6.0 Gbit/s ? Pralaiduma? Pavertus i megabaitus tai gaunasi 375, 750 MB/s, keliant duomenis is hardo i harda, retai pasiekiu 100-120MB/s greiti, nors abu hardai SATA II, motinine irgi palaiko sata II. Kurioje vietoje pasireiskia tas dekalruojamas pralaidumas?

  3. Runonce parašė:

    Teorijoj(sintetika) bet ne praktikoj:)

  4. tomaxsas parašė:

    cia nusako sąsajos maksimalia sparta, o jus kimbat prie HDD spartos…

  5. zirnis parašė:

    na prie hardo irgi nurodo sata II 300MB/s, jo maximali sparta irgi tokia turetu buti, bet nei kopijuoja, nei iraso tokiais greiciais. Nebent nuskaitymo greiciai tokie?

  6. Crembo parašė:

    … Vėlgi, čia maksimalūs greičiai. HDD nepasiekia tokių grečiių, net SSD (nebent RAID0).

  7. n3xus parašė:

    teisinigai cia dauguma pastebejo, sata III siuo metu tai marketingo triukas, naudos is to nera. tai tera magistrales pralaidumas. palyginimui galima sakyt, kad tai paklotas kelias, kuriuo galima lekt 600km/h. taciau pirma reikia turet toki automobili 🙂 sata II trukumas pasireiks tada kai hdd sugebes virsyt 300MB/s riba. o tai bus tikrai negreit, va SSD gal po metu, kitu pasieks 300MB/s riba 🙂 ir visokie raid cia ne prie ko, viena jungtis, vienas hdd, raid kuriamas per kelias jungtis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.