Jungtinės Valstijos vykdys patentų reformą

Jungtinės Amerikos Valstijos balsavo, su didžiąją balsų dauguma, dėl patentų reformos. Dėl kampanijos, kuri truko paskutiniuosius šešerius metus, pastangų balsavimas pagaliau įvyko, o jo rezultatai senate 89-9.

Patentų sistema nuo šiol turėtų perimti daugiau Europietiškų arba Azijietiškų bruožų, praneša „Wall Street Journal“. Tarkim, pirmasis įregistravęs sistema, o ne šiuo metu populiari – pirmasis išradęs.

Argumentuota buvo tuo, jog JAV patentų sistema, lyginant su Europos ar Azijos, kiek pasenusi ir turėtų būti atnaujinta. JAV Patentų ir Prekės ženklų biuras nuo šiol galės įvesti savo mokesčius, kurie vertinami teigiamai, mat iki šiol jis iš to negaudavo pelno.

Kaip bebūtų, su šia situacija susipažinusio asmens nuomone, tai žingsnis į priekį, tačiau jis neatneš radikalių pasikeitimų. Šioks toks tobulėjimas sveikintinas, bet veikiausiai jis nebus tęsiamas ir politikai jo toliau nevystys.

Nors pastangos atrodo rimtos ir liečiančios svarbias problemas, suteikiančias realių priežasčių įsitraukti advokatams, tačiau yra priešingas industrijos nusistatymas. Pavyzdžiui, farmacijos industrija, kuri taip pat glaudžiai susijusi su patentais, turi kitokią idėją apie šią reformą nei IT pramonė.

1 Komentaras

  1. Atavar parašė:

    Serganciam drambliui saukstelis pertusino nepades. Viso pasaulio mastu patentine sistema reikalauja rimto perziurejimo, o JAV ji aplamai viena labiausiai tragisku bei atgyvenusiu.

    Sistema paremta leta technologine-inovacine raida kuri visikai neatitinka dabartiniu vystymosi tempu bei globalios ekonomikos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.