Kaspersky vartotojai yra apsaugoti nuo naujojo Skype viruso

Programinės įrangos platintoja Atviros informacinės sistemos praneša, kad antivirusinės programos Kaspersky Internet Security 2010 vartotojai yra apsaugoti nuo naujojo viruso, kuris plinta kompiuterinėmis bendravimo programomis Skype, ICQ ar kitomis ir siekia pavogti konfidencialią vartotojo informaciją.

„Nors pranešimuose apie naująjį kenkėją buvo teigiama, kad jo neaptinka antivirusinės programos, norime nuraminti Kaspersky Internet Security 2010 vartotojus – ši antivirusinė programinė įranga apsaugo kompiuterius ir vartotojus nuo siaučiančio viruso. Vartotojai tik turėtų pasitikrinti, ar yra parsisiuntę atnaujinimus“, – sakė Kaspersky Lab. programinės įrangos platintojo Atviros informacinės sistemos projektų vadovas Andrius Šaveiko.

Šiandien buvo pranešta, kad Lietuvą pasiekė Rusijoje ir Lenkijoje daug žalos pridarę virusas, kuris seka ir vagia slaptažodžius, prisijungimo prie elektroninės bankininkystės kodus. Kaip teigiama, jau užfiksuota atvejų, kuomet netrukus po to, kai minėtu virusu buvo apkrėstas kompiuteris, bandyta įsilaužti į vartotojo banko sąskaitą.

Anot A. Šaveiko, nesaugiai besijaučiantys vartotojai turi galimybę nemokamai pasitikrinti, ar jie nėra užsikrėtę naujuoju virusu. Kaspersky Lab. sukūrė programą, kurią vartotojai gali nemokamai parsisiųsti iš šios svetainės: http://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/AVPTool/.

„Ši programa išvalys kompiuterį nuo visų naujausių virusų. Svarbu žinoti, kad ji yra atnaujinama kasdien, todėl jeigu ketinate patikrinti kompiuterį tik po poros savaičių, ją derėtų atsisiųsti prieš pat tikrinant“, – sakė Atviros informacinės sistemos projektų vadovas.

6 Komentarai

  1. suck4it parašė:

    Patys kalti jei uzsirauna ant tokio durno viruso.
    O apie ta kasperski tai isvis net neturiu ka pasakyt.. Slamstas ir tiek..

  2. Dzimbo parašė:

    Naudoju Kis 2010, bet manau, kad čia tik reklama

  3. Runonce parašė:

    Is dalies pritariu tau suck4it…bet ne todel kad kvailai uzsirauna ant tokio lengvo kabliuko,o todel kad is vis naudoja ta slamsta skype:D…lyg tai nebut geresniu alternatyvu…man ta skype is vis kazkoks tarakonas knibzdantis…dazniausia ji naudojama,nes nereikalauja daug smegenu naujam vartotojui prisiregistruot:D …tuo ir apsiriboja,į šalis nesidairydami paprasti vartotojeliai…

  4. minde91 parašė:

    tai kokia populiaresne alternatyva uz skype pats siulai ?

  5. Runonce parašė:

    minde91 nieko niekam as nesiulau…cia kiekvieno laisvas pasirinkimas,parasiau savo nuomone ir tiek…pilna gi tų programų http://www.filehippo.com/software/messaging/ ir tai tik saujele…

  6. suck4it parašė:

    Nu matai kame reikalas didzioji dalis internautu naudoja skype, tai nesoksi dabar ant msn.. Ir aplamai gi plinta ne vien skype.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.