Keletas žodžių apie integruoto „Intel Haswell“ grafinio posistemio savybes

Šaltinis "CPU-World" pabandė trumpai apžvelgti naujųjų "Intel Haswell" architektūros procesorių integruotą vaizdo posistemį. Taigi, pabandysime pasižiūrėti, ką mums siūlys integruota "Haswell" grafika.

Visų pirma, į procesoriaus kristalą bus perkeltas valdiklis, atsakingas už skaitmeninio signalo perdavimą į monitorių. "Haswell" maksimaliai palaikys tris skaitmeninius išėjimus, kurie gali būti sukonfigūruoti, kaip HDMI, DVI ir DisplayPort. Kiekvienas išėjimas dirba nepriklausomai, tačiau nebus įmanoma nustatyti visus tris portus ant HDMI ar DVI. Tiesa, trigubas DisplayPort variantas yra įmanomas. Bus palaikomi HDMI v1.4a, DisplayPort 1.2 standartai bei rezoliucijos iki 4Kx2K taškų. Pastarasis variantas įgyvendininamas tik per HDMI, o maksimalus skleistinės dažnis siekia 24 Hz.

Grafinis posistemis siūlys aparatinį spartinimą daugeliui media formatų: JPEG, Motion JPEG, MVC ir SVC. Taip pat pridėtos technologijos, kurios pagerina vaizdo kokybę: automatinis spalvų bei FPS nustatymai. Posistemė palaikys DirectX 11.1, OpenGL 3.2 ir OpenCL 1.2 instrukcijas.

Sparčiausias GT3 grafinis posistemis turėtų lenkti dabartinį "Ivy Bridge" GT2 variantą 50-100 %, o sipnesni GT2 ir GT1 variantai siūlys 15-25 % spartos prieaugį.

3 Komentarai

  1. daimonass parašė:

    Del tokios spartos stipriai suabejociau…

  2. Atavar parašė:

    Visa beda tame, kad desktop’iniam variante tebus GT1/GT2… taigi 15-25% (atfiltravus marketinga 10-15%) niekuo nestebina ir visiskai gali buti.
    Gi GT3 bus hi-endiniuose "M" cpu. Kur jie seip ar taip neipatingai reikalingi, nes ten eina diskretinis vaizdas. Vienintelis variantas – tap tikri ultrabuku variantai.
    Kreiva kazkokia intelio rinkodara siuo klausimu imho.

  3. cacunia parašė:

    Sutinku su Avatar. Kam jie kiša į High end tą geresnę grfiką kai ji ten nereikalinga, o kur reikia deda silpną.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.