Kiek kainuoja pagaminti „Microsoft Xbox One“?

Nepraėjus nei savaitei po „Xbox One“ konsolės pristatymo tyrimų firma „IHS iSuppli“ pabandė suskaičiuoti kiek gi kainuoja pagaminti naujos kartos „Microsoft“ žaidimų kompiuterį. Kaip ir galima tikėtis pelno marža yra labai maža, o labiau tikėtina, kad sudėjus visus taškus ant i „Microsoft“ kaip ir „Sony“ savo naujuosius kūrinius pardavinėja nuostolingai.  Verta paminėti, kad „Sony“ „PlayStation 4“ pardavinėja už 399$, o „Microsoft“ už savo kūrinį prašo 100$ daugiau t.y. 499$.

Pats brangiausias komponentas, kaip ir buvo galima tikėtis, AMD išskirtinio dizaino APU, talpinantis 8 branduolių procesorių bei grafikos procesorių, o šito lusto kaina 110$. „Microsoft“ savo konsolėje naudoja kiek pigesnę bei lėtesnė 8GB DDR3 atmintį, kuri kainuoja ~60$. Didelę konsolės kainos dalį sudaro „Kinect“ įtaisas, jo kaina net 75$, o tarkim valdymo pultelis nėra toks brangus, nors ir turi bevielio tinklo bei „Bluetooth“ modulius jo kaina tėra 15$.

 „IHS iSuppli“  ekspertai suskaičiavę visas sudedamąsias „Xbox One“  dalis, teigia, kad konsolę pagaminti kainuoja apie 471 dolerį, teoriškai „Microsoft“ nuo kiekvieno pardavimo uždirba ~28$, panašiai kaip ir „Sony“, kuri uždirba ~18$ nuo PS4. Kadangi į šią sąmatą nėra įtraukti kūrimo kaštai labiau tikėtina, kad „Microsoft“ praranda pinigus su kiekvienu pardavimu. Kompanija žinoma atsigriebs iš žaidimų prekybos, o po keletos metų atpigus komponentų gamybai ir pardavinėjant pačias konsoles. 

2 Komentarai

  1. GK parašė:

    o kokie priedai pridedami prie xbox?

  2. Santechnikas parašė:

    Is xbox bent viena paguoda nusipirkus su defektu konsole http://www.wpcentral.com/received-defective-xbox-one-get-free-game

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.