Kietųjų diskų pardavimai 2023 m sumažėjo beveik per pus

Naujausioje „Trendfocus“ analitikų ataskaitoje pateikiami trijų didžiausių kietųjų diskų gamintojų – „Seagate“, „Toshiba“ ir „Western Digital Corp.“ (WDC) – ketvirtiniai ir metiniai pardavimų pokyčiai. Analizėje pateikti rezultatai šiems gamintojams nežada nieko gero.

Trys pagrindiniai gamintojai pastebėjo staigų kritimą 2022 m. Didžiausią smūgį patyrė „Seagate“, kurios HDD pardavimų kritimas  svyruoja nuo -41,7 iki -43,7 proc. Beveik tiek pat smuko ir „Western Digital“ pardavimai – nuo 40,7 iki 43 proc. Geriausiai sekėsi „Toshiba“, tačiau pardavimai vis tiek mažėjo 37,7 ir 39,3 proc.

Keista, kad, nepaisant smarkaus tiekimo sumažėjimo, 2,5 colio HDD pardavimai augo beveik 15 proc. ketvirčio atžvilgiu. Tačiau tai buvo vieninteliai kietieji diskai, kurių pardavimai padidėjo. Vartotojų diskų pardavimai sumažėjo apie 5 %, o tai, nors ir nedžiugina, vis dėlto toli gražu neprilygsta prastiems įmonių sektoriaus rodikliams.

Įmonėms skirtų diskų pardavimai smuko dėl mažėjančios debesų kompiuterijos paklausos. „Trendfocus“ nurodo, kad „Seagate“, „Toshiba“ ir WDC kartu pardavė maždaug 11,5-12,5 mln. įmonių diskų, o tai skamba kaip didelis skaičius. Tačiau dėl to per ketvirtį tiekimas vis tiek sumažėjo 25 proc.

Apskritai panašu, kad kietųjų diskų pardavimų mažėjimui nebus galo. SSD kainos sparčiai mažėja ir artėja prie HDD kainų lygio, o 500 GB SSD net susilygino 500 GB HDD kainomis. Yra pagrindo manyti, kad iki 2023 m. pabaigos ši lygybė bus pasiekta ir lyginant didesnės talpos duomenų kaupiklius, o tai gali reikšti katastrofą kietųjų diskų gamintojams.

5 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Hdd 2026 m. planuoja pristatyti 50TB talpą.
    Pagal statistiką SSD yra 5x brangesnis (vertinant didesnės talpos HDD).
    Kol HDD talpa ženkliai didės, korporacijos į juos toliau žiūrės, o ten didieji pinigai.
    Truputis įdomios info: https://horizontechnology.com/news/hard-drive-capacity-and-the-road-to-50tb/
    Su buitiniais vartotojais matomai kita tema, SSD sparčiau priartės prie 1:1 kokioje 2-4TB talpoje.

    • StrelokRTX parašė:

      įdomus straipsnis. Aš pats naudoju serverius HGST 12 ir 8tb diskus. SSD serverių pasaulyje dar tik tolima svajonė. Esmė, kad ekonomika eina i recesija todėl įmonės mažina pirkimus ir cloudo plėtra. Taip pat klaidingas požiūris, kad consumer ir enterprise grade HDD yra tas pats. Ten tas pats kaip zyguli su
      maybach lyginti

    • neblogai parašė:

      Ties 1TB jau pradeda kainos susilyginti- Skytech kainoraštyje pigiausias 1TB HDD- €41, pigiausias panašios talpos (960GB) SSD- €50,4. HDD buitiniams vartotojams jau matyt greit nyks ir pasiūla.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.