Kitais metais sulauksime „Windows 9“

Įvairūs šaltiniai tvirtina, kad Paul Thurott paskelbta informacija apie kitais metais pasirodysiančią naują „Microsoft“ operacinę sistemą yra tiesa. Sekantys „Windows“  turės „Threshold“ kodinį pavadinimą, o  jų anonsas turi įvykti „Microsoft BUILD“ konferencijoje San Franciske, šių metų balandžio mėnesį. Ten turėtų būti pranešta, kad lygiai po metų sulauksime „Windows 9“.

Bene didžiausia naujovė, kuri mus pasitiks su „Windows 9“ tai „Metro 2.0“ vartotojo sąsaja. Šaltinis teigia, kad pagaliau vartotojas galės pasirinkti ko jis nori, ar naudotis atnaujinta „Metro“ sąsaja su „kaladėlių“ dizainu, ar pasirinkti taip visiem įprastą aplinką su start mygtuku. Šis žingsnis tikrai, būtų sutiktas labai teigiamai stalinių kompiuterių vartotojų, o norintys turėti naujausią operacinę sistemą nebeturėtų, naudoti trečiųjų šalių programų norėdami susigrąžinti start mygtuką.

Kaip jau įprasta „Microsoft“ naujieji „langai“ turės atskiras versijas įvairiems rinkos segmentams.  Staliniams bei nešiojamiems kompiuteriams bus skirta viena versija, kaip ir yra dabar, o tiek planšetės, tiek išmanieji telefonai turės sau pritaikytas operacinės sistemos atmainas. Kadangi šie „Windows“ bus kuriami gan trumpą laiką, labai didelio skirtumo nuo dabartinės „Windows 8“ tikėtis būtų naivu. Žvelgiant iš paprasto vartotojo pusės, „Microsoft“ ir vėl tik iš antro karto vartotojams duoda tokią operacinę sistemą kokios jis nori.

3 Komentarai

  1. zirnis parašė:

    idomu, kada windows tures valdyma balsu

  2. sketchy parašė:

    man px, lauksiu longhorn’o 😀

  3. prusas parašė:

    Gausime windows7 sp2….

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.