Krenta Google Nexus One kaina

Prieš pat šių metų CES parodą, kuri vyko Las Vegase, interneto paieškos gigantas Google pristatė savo išmanųjį telefoną Nexus One, apie kurį šį sausio mėnesį kalbama tikrai nemažai. Nepaisant to, pardavimai buvo ne tokie, kokių buvo galima tikėtis.

JAV žurnalas Wall Street Journal rašo, kad per pirmąją savaitę buvo parduota vos 20 tūkstančių Nexus One telefonų. Rinkos analitikai sako, jog tai buvo ne tik, kad mažiau už konkurentų pardavimus, tačiau mažiau ir už kitus Google Android platforma varomus įrenginius.

Galima priežastis, kodėl gi pardavimai buvo tokie maži, yra beveik jokios reklaminės kompanijos nebuvimas. Kompanijos skiria dešimtis milijonų JAV dolerių savo įrenginių reklamai kai Google tikėjosi, jog telefonas ir taip bus gerai žinomas dėl giganto prekinio ženklo ir to, jog apie jį dvi savaites kalbėjo bemaž visa internetinė spauda.

Rezultatai viską pasako. Per pirmąją savaitę naujausios Apple iPhone 3GS telefono versijos buvo parduota per 1,6 milijonus vienetų, Motorola Droid tenkinosi 250 tūkstančiais vienetų, o HTC Magic – 60 tūkstančių parduotų vienetų. Nieko keisto, jog Google yra nepatenkinti. Taip pat nieko nuostabaus, jog prireikė ir kokių nors permainų. Kompanija oficialiai pranešė, kad net 100 JAV dolerių mažina oficialią starto kainą ir visiems, kurie jau turi telefoną, šią sumą gražins. Taip pat kalbama, kad Google ruošia ypač stambią reklaminę kompaniją.

4 Komentarai

  1. Flylal parašė:

    man atrodo Europoje turės didesnį pasisekimą. Ir apskritai kas norėjo ir galėjo jau turi Iphone, ir beto konkurencija didesnė, sumažėjo ažiotažas. Iphone buvo pirmas, o dabar rinkoje pilna panašių produktų ir pigesnių.

  2. SB parašė:

    Flylal>>Mano manymu, koja pakišo ir mažas pasiekiamumas. Susikoncetruota ne ties tomis rinkomis, kuriose jis galejo buti populiarus. Kinijoje telefono isigyti neimanoma, kaip ir Ispanijoje, Vokietijoje, Prancuzijoje ar Italijoje. Mano asmenine nuomone, jei telefonas butu isleistas WorldWide, jis butu pasiekes 80-100k riba.

  3. CremboC parašė:

    O mano manymu, jeigu telefonas būtų išleistas kaip normalus telefonas, o ne \"prestižinis\" (prestižinis mano š*****), tai pardavimai būtų buve daug didesni.

  4. vyciokaz90 parašė:

    100 Jav dolerių jau šis bei tas 🙂 Nusipirkę tikrai apsidžiaugs, kad dalį pinigų gražina.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.