Labai įdomus Lenovo IdeaPad U1 hibridas

Apie artėjantį Lenovo hibridą IdeaPad U1 buvo užsiminta jau šios savaitės pradžioje, tačiau mes neskubėjome ir sulaukėme kiek daugiau informacijos. Iš pažiūros gali pasirodyti, kad IdeaPad U1 yra įprastas nešiojamasis kompiuteris, tačiau tai yra tik pirmasis žvilgsnis į jį.

Uždarytas IdeaPad U1 Hybrid yra įprastas nešiojamasis su savo išskirtiniu estetišku dizainu ir raudonu ekrano dangčiu, tačiau viskas nėra taip paprasta. Žinoma, kai ekranas yra prijungtas prie kompiuterio rėmo U1 atrodo ir yra lyg patrauklus, mažas nešiojamasis su Intel CULV procesoriumi, 128GB SSD kaupikliu ir Windows 7 Home Premium operacine sistema, tačiau įdomiausios savybės pasirodo tada, kai ekranas yra išimamas iš rėmo.

Savotiškas planšetas persijungia į Lenovo Skylight platformą, o šis persijungimas įvykdomas vos akimirksniu net nepaisant to, kad demonstruotas modelis yra tik pradinis prototipas. Lenovo teigia, kad jos uždavinys yra vos trys sekundės į Skylight persijungimą iš Windows operacinės sistemos ir mes galime sakyti, kad kompanijai tai beveik ir pavyko įgyvendinti.

Pats ekranas/planšetas yra lietimui jautrus ir naudoja Skylight operacinę sistemą bei Qualcomm Snapdragon CPU ir yra ganėtinai greitas, tačiau kiek vėluoja perjungiant iš vieno lango į kitą, ką galite pamatyti video prezentacijoje. Vėlgi, tai galimas daiktas yra dėl to, jog demonstruojamas modelis yra ankstyvas prototipas. Žinoma, Skylight sąsają Lenovo perdarė gana akivaizdžiai. Yra šeši sąsajos langai viename ekrane, nors, žinoma, jų maksimalus galimas skaičius priklausys nuo pagrindinių langų kiekio. Kiekvieną iš jų bus galima pritaikyti savo poreikiams ir įdiegti elektroninio pašto programą, kalendorių, RSS naujienų šaltinį ir panašiai.

Kitas stambus ekrano langas yra skirtas keturiems mažesniems langams. Jį galima pavadinti multimedijos langu vien dėl to, kad jame akimirksniu pasiekiamos nuotraukos, muzika, filmai bei jūsų dokumentai. Įrenginys taip pat gali tarnauti kaip neblogas laiškų ar knygų skaitytuvas. Lenovo IdeaPad U1 Hybrid turės ir akselerometrą, tad jį bus galima naudoti tiek horizontaliai, tiek ir vertikaliai.

Lenovo nesileido į kalbas dėl galimos produkto kainos, tačiau patvirtino, kad produktas rinkai veikiausiai pasirodys jau šią vasarą.

4 Komentarai

  1. Storasis parašė:

    Sumastytu geriau kaip nerviniais impulsais kompa valdyt, uzknistu mojuoti man ataugom

  2. Crembo parašė:

    Nesuprantu, kaip gali dėti resistive touchscreen\’ą į tokį dalyką. Viskas būtų super, jeigu būtų capacitive.

  3. GAndrius parašė:

    Didelis iPod touch 😀

  4. PauliusBa parašė:

    Klaikus interfeisas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.