Lietuvoje planuojama įdiegti 1 Gb/s WiMax standartą

Kaip žinia, Telecentro diegiamas WiMax bevielio ryšio tinklas jau veikia 49 Lietuvos miestuose ir gyvenvietėse. Iki metų pabaigos planuojama pastatyti dar pusšimtį naujų WiMax ryšio bazinių stočių, teigia Telecentro atstovai spaudai.

„Mūsų tikslas – iki 2011 m. pabaigos sudaryti sąlygas MEZON mobiliuoju internetu naudotis visoje tankiausiai apgyvendintoje Lietuvos teritorijoje.“, – sako WiMax projekto vadovas Mindaugas Kuprys, kuris į konkurenciją su LTE 4G standartu žiūri optimistiškai.

WiMax standarto grupė jau baigia kurti naują mobiliojo ryšio versiją 802.16m, kurią įdiegus vartotojams bus galima pasiūlyti iki 1 Gb/s mobilųjį ryšį. Kalbama, kad WiMax įranga pagal naująjį standartą bus sertifikuota jau 2011 metais, o 2012-aisiais jo galimybėmis jau galės naudotis vartotojai. Panašiu metu Lietuvoje pasirodys ir konkuruojantis LTE 4G standartas.

3 Komentarai

  1. zhaltees parašė:

    1gbps? Jomajo… 100mbps būtų per akis… Geriau vietoj tokio greičio didintų aprėptį regionuose.

  2. SB parašė:

    zhaltees>Aprėptis kai kur nėra didinama, nes nėra potencialių vartotojų skaičiaus. Tas pats buvo ir bus tiek su 3G, tiek ir su LTE 4G ar WiMax.

  3. Domast parašė:

    kol aprėptis nėra didelė tai ir klientų nėra… didieji miestai net nėra visiškai pilnai padengti… ką jau kalbėti apie pagrindinius kelius, magistrales ar pan…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.