Lietuvoje WiMax tinklas ir toliau plečiamas

Lietuvos radijo ir televizijos centras praneša apie tolesnę mobiliojo 4G ryšio WiMax tinklo plėtrą. Šio plėtros etapo darbus planuojama užbaigti iki 2010-ųjų pabaigos. Padidinus WiMax ryšio aprėptį mobiliuoju 4G internetu galės naudotis apie 60 proc. Lietuvos gyventojų.

„Pagal ryšio veikimo zonas 4G internetas šiuo metu prieinamas maždaug pusei visų mūsų šalies gyventojų. Žinoma, mobiliuoju internetu galima naudotis ne tik savo gyvenamojoje vietoje, bet ir nuvykus į kitus miestus, todėl vartotojams itin svarbu, kad ryšys veiktų kuo didesnėje teritorijoje.“, – sako Telecentro techninės plėtros direktorius Gediminas Būdvytis.

Jis pabrėžia, kad WiMax tinklo plėtra yra prioritetinis bendrovės uždavinys siekiant didinti esamų MEZON vartotojų pasitenkinimą ir skatinant naujų vartotojų jungimąsi. Per vienerius metus Telecentras įdiegė WiMax ryšio tinklą penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose, pajūrio kurortuose, daugelyje mažesnių miestelių ir priemiesčių – mobiliuoju 4G internetu jau galima naudotis 44 pavadinimų vietovėse.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.