Mažėja DRAM paklausa, galime tikėtis kiek palankesnių kainų

Per pastaruosius metus DRAM atminties kainos pasidarė nesuvokiamos. Perkant naują kompiuterį operatyviosios atminties kaina neretai viršija procesoriaus kainą, kas tikrai piktina.

Pranešama, kad balandį pastebėtas DRAM paklausos mažėjimas Japonijoje ir kitose rinkose. Teoriškai, kai paklausa mažėja, bet pasiūla lieka panaši, sulaukiame produkto pertekliaus ir tada kainos krenta. Tikėti labai staigaus kainų kritimo nederėtų, nes kainos, kaip visada, leidžiasi lėtai, bet kyla labai staigiai. Atminties gamintojai yra tiriami dėl susitarimo riboti gamybą, taip kontroliuojant pasiūlą išlaikoma pageidautina kaina, bet tyrimas gali užsitęsti labai ilgai. Neatmetama galimybė, kad ir dabar pastebėjus sumažėjusią paklausą gali būti apribojama DRAM gamyba, tam kad išlaikyti kainas neregėtose aukštumose. Vis dėl to tikimasi, kad per vasarą DRAM kainos mažės, o metu gale bus visai padorios.

Šiuo metu didžiausia DRAM paklausa yra iš išmaniųjų telefonų gamintojų, duomenų centrų ir kripto valiutų kasėjų. Ne paslaptis, kad telefonų paklausa pastaruoju metu mažėjo, tad reikia ir mažiau DRAM. Kripto valiutų sektorius irgi nebesulaukia tokios plėtros kaip praėjusių metų pabaigoje/šių metų pradžioje, tad nuperkama ir mažiau DRAM.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.