„Me.ga“ uždarytas net nepasirodęs

Šių metų pradžioje internete kilo nemenkas šurmulys, kai Kimui Dotcomui priklausęs failų dalinimosi portalas „Megaupload.com“ buvo uždarytas, o jo namas Naujojoje Zelandijoje buvo užpultas JAV specialiųjų dalinių, o pats Kimas Dotcomas laikinai buvo suimtas.

Kimas Dotcomas Naujosios Zelandijos televizijai „3News” kiek vėliau aiškino, kad tiesa yra jo pusėje, o šio žmogaus interviu galite pamatyti  apačioje. Visgi K. Dotcomas nusprendė į interneto rinką grįžti su nauju failų dalinimosi portalu, kurį pavadino senojo „Megaupload.com” garbei – „Me.ga”. Deja, tokiu adresu projektas pasiekiamas tikrai nebus.

Esmė ta, jog .ga galūnė priklauso Gabonui, vakarų Afrikos valstybei, kuriai nepatiko, jog „Me.ga“ panaudojo jos galūnę. Gabono telekomunikacijos ministras Blaise Louembe pasakė, kad jo šalis negali būti naudojama kaip platforma pateikti produktus, kurie akivaizdžiai pažeis intelektualinę nuosavybę, ar tuo labiau žmonių, kurie yra akivaizdžiai nesąžiningi.

K. Dotcomo patikėtinis spaudai pranešė, kad „Mega“ svetainė vis tiek yra baigiama kurti ir pasirodys, tačiau jau nebe „Me.ga“ domenu, kaip buvo planuota. Tiesa atstovas neatskleidė, kokiu gi adresu bus pasiekta naujoji failų dalijimosi svetainė.

Šaltiniai:

TechPowerUp

Tom's Hardware

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.