„Microsoft“ 2016 fiskalinių metų paskutinio ketvirčio rezultatai

„Microsoft“ paskelbė 2016 fiskalinių metų ketvirto ketvirčio finansinius rezultatus, kurie nudžiugino investuotojus. Programinės įrangos milžinas finansinius metus skaičiuoja kiek kitaip, tad 2016 fiskaliniai metai pagal „Microsoft“ naudojamą metodiką baigėsi birželio 30d.

„Microsoft“ per paskutinį ketvirtį sugebėjo gauti 20.6 mlrd. JAV dolerių pajamų, o tai leido pasiekti 3.1 mlrd. JAV dolerių pelną. Per šį laikotarpį kompanija savo akcininkams sugražino net 6.4 mlrd. JAV dolerių dividendų ar akcijų atpirkimo pavidalu. Prieš metus tuo pačiu laiku buvo sugeneruota 22.1 mlrd. pajamų, bet patirta 3.2 mlrd. nuostolio dėl vykdomos restruktūrizacijos.

Dauguma „Microsoft“ kuruojamų sričių augo, bet į akis krinta tai, kad jų telefonų biznis susitraukė įspūdingu 71 %.

Microsoft FY16 Q4

„Microsoft“ tuo pačiu paskelbė ir visų 2016 fiskalinių metų finansinius rezultatus. Per šį laikotarpį iš viso buvo gauta 85.3 mlrd. JAV dolerių įplaukų, o tai virto 16.8 mlrd. JAV doleriu pelnu.

Microsoft FY16

1 Komentaras

  1. newdiamond parašė:

    nenormalu kai vienos imone gauna tokius pelnus „16.8 mlrd. JAV doleriu pelnu“, tas pats su apple ir kitais panasiais gigantais….sedesime dar ilgai shiknoje, kadangi sitie gigantai visiems diktuoja salygas pasauliniu mastu. Apie konkurencija isvis uzmirskite

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.