Microsoft informacija apie senesnių OS palaikymo nutraukimą

Lietuvos gyventojams, besinaudojantiems senesnėmis operacinėmis sistemomis Windows 2000 Professional ir Windows XP SP2, svarbu žinoti, jog nuo š.m. liepos 13 d. nutraukiamas jų palaikymas. Nutraukus palaikymą, aukščiau išvardintoms operacinių sistemų versijoms nauji saugumo patobulinimai nebus kuriami.

Keičiasi ir Windows Server 2003 palaikymas, pereinantis nuo pagrindinio (angl. mainstream) prie išplėstinio (angl. extended) varianto. Tai reiškia, kad norintys ir toliau gauti Windows Server 2003 palaikymą vartotojai turės už šią paslaugą susimokėti.

Minėti palaikymo pokyčiai vykdomi pagal Microsoft 2002 metais viešai paskelbtą produktų palaikymo politiką. Įmones ir organizacijas, kurios naudojasi minėtomis kompiuterių ar serverių operacinėmis sistemomis, Microsoft atstovai informuoja tiesiogiai.

Apie besibaigiantį produktų palaikymo terminą programinės įrangos kūrėja Microsoft viešai informavo dar šių metų vasarį. Tiesa, vartotojams siūlomos kelios galimybės Bendrovė „Microsoft“ rekomenduoja vartotojams dar iki š.m. liepos 13 d. pasirūpinti savo kompiuterių saugumu ir pasirinkti vieną iš labiausiai priimtinų galimybių.

· Norintiems ir toliau saugiai naudotis kompiuteriais, taip pat dirbti ar pramogauti patogiausiu ir greičiausiu būdu, Microsoft rekomenduoja įdiegti naujausią operacinę sistemą Windows 7. Naujoji operacinė sistema naudojasi panašiais kompiuterio resursais, kaip ir jos pirmtakės, tačiau pasižymi patogesniu, greitesniu ir efektyvesniu veikimu. Pripažindami naujos operacinės sistemos teikiamas galimybes ir privalumus vartotojai noriai renkasi Windows 7 – ši OS veikia jau daugiau nei dešimtadalyje visų pasaulyje esančių kompiuterių.

· Norintys ir toliau naudotis Windows XP ar Windows Vista, turėtų atsisiųsti ir įsidiegti naujausią paslaugų paketą Windows XP SP3 arba Windows Vista SP2. Šis paslaugų paketas garantuoja atnaujinimus dar 24 mėnesius, o išplėstinis Windows XP palaikymas tęsis iki 2014 metų.

1 Komentaras

  1. nugat parašė:

    Kad tais 2014m kaži ar verta bus bepirkti tą w7,mažu
    iš karto bus naudingiau pereiti į w8.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.