„Microsoft“ jau spalį uždraus prekybą „Windows 7“ naudojančiais kompiuteriais

Panašu, kad savo OEM partneriams ir jų renkamiems kompiuteriams su „Windows 7“ operacine sistema „Microsoft“ užbrėžė raudoną liniją. Nors verslo klasės kompiuteriai dar nesulaukė pašalinimą nurodančios datos, programinės įrangos giganto duota žalia šviesa įprastam (pirkėjų) sektoriui degs tik iki spalio 31 dienos.

Po naujos operacinės sistemos pasirodymo „Microsoft“ dar kurį laiką leidžia naudoti senesnes OS versijas su OEM gamintojo pasirinkta geležimi, tačiau „Windows 7“ likimas pastaraisias mėnesiais buvo greitai padėtas po padidinamuoju stiklu. Tam yra keletas priežasčių.

Visų pirma, „Windows 8“ tapo daugiausiai neigiamų replikų sulaukęs produktas iškart po „Microsoft Vista“ kracho ir, manoma, kad Microsoft nebesugebės atnaujinimų pagalba pakelti „Windows 8“ iki reikiamo lygio. Antra, skelbiama nepatvirtinta informacija, kad „Windows 7“ operacinė sistema buvo nužudyta dar praėjusių metų pabaigoje, tačiau „Microsoft“ išsigynė, kad „Windows 7“ gyvavimo laiką rodantis puslapis buvo pakoreguotas įsivėlus klaidai. Tuomet buvo pasakyta, kad kompiuterių su įdiegta „Windows 7“ versija likimas dar nėra nuspręstas.

2013 metais buvo parduota apie 300 mln kompiuterių, turinčių įdiegtą „Microsoft“ operacinę sistemą. Pasitelkus faktą, kad „Microsoft“ nuo 2012-ųjų spalio iki šiol pardavė ~200 mln „Windows 8“ licenzijų, tampa aišku, jog per 16 mėnesių į rinką iškeliavo visas 100 mln kompiuterių su „Windows 7“ OS. Panašu, kad „Windows 7“ tampa neigiamai pačią „Microsoft“ veikiančią naująja „Windows XP“ versija.

1 Komentaras

  1. Heloxx parašė:

    Zudo mano manymu viena is tryju geriausiu(win95, winXP, win7) windows per visa microsoft gyvavima.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.