„Microsoft“ pranešė apie „Xbox One“ atgalinį suderinamumą, „Sony“ tokios paslaugos neruošia

„E3 2015“ žaidimų parodoje „Microsoft“ paskelbė, kad turintys jų naujausią „Xbox One“ konsolę galės žaisti senesnius žaidimus, skirtus „Xbox 360“ įrenginiui. Tuo tarpu „Sony“ teigia negalvojantys apie tokią naujovę, tad turintys „PlayStation 4“ konsolę tenkinsis tik jai skirtais žaidimais.

Nors viskas skamba puikiai, bet „Xbox One“ atgalinis suderinamumas bus ribotas, o tai reiškia, kad su naujausia konsole bus galima žaisti tik tam tikrus senesnius žaidimus. „Microsoft“ teigia, kad dabar bus galima išbandyti apie 100 senesnių žaidimų, o vėliau atgalinį suderinamumą gaus šimtai. Norint pabandyti „Xbox 360“ žaidimą per „Xbox One“ jums, žinoma, reikia būti įsigijus žaidimą. Pirmas būdas link to ypač paprastas. Jeigu pirkote skaitmeninę žaidimo kopiją, prisijungus prie „Xbox Live“ tiesiog parsisiunčiate senesnį žaidimą į savo konsolę ir jį žaidžiate. Jeigu turite kompaktinį diską, jį įdėjus į konsolę, žaidimą vis tiek teks parsisiųsti, o jo paleidimui būtinai reikės įdėti kompaktinį diską.

„Sony“ sako, jog „PlayStation 4“ atgalinio suderinamumo negaus ir visas jėgas skiria kitoms sritims bei žiūrėjimui į priekį. Norint sukurti atgalinį suderinamumą su „PlayStation 3“ viską reiktų daryti programiškai, o ne aparatinės įrangos pagalba. Tai pareikalautų daug įdirbio. „Sony“ savo resursus mieliau skirs gerinti „SharePlay“, „Play as you Download“ ir „Suspend/Resume“ savybėms.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.