Monitoriai su mini LED technologija metų gale

„AU Optrinics“ metų gale žada pasiūlyti naujas ekranų paneles, kurios turės mini LED pašvietimą. Paprastai tariant, apšvietimu rūpinsis daug mažų LED, o tai leis tiksliau apšviesti norimas ekrano vietas. To reikia norint gerai išnaudoti HDR technologijos privalumus.

Mini LED technologija gali skambėti panašiai kaip FALD (Full Array Local Dimming), bet tai yra sekantis žingsnis. Mini LED technologija leidžia apšvietimui naudoti daug LED, šimtus ar net tūkstančius. Dėl to kiekviena ekrano vieta gali būti paryškinta ar patamsinta. Tai leis dar geriau atkurti HDR ir suteikti didesnį kontrastą. Kol kas nežinoma, kiek mini LED turės pirmieji monitoriai. „AU Optronics“ su šia technologija dirba ne tik prie monitorių, bet mini LED ekranus siūlys ir nešiojamiems kompiuteriams, išmaniesiems telefonams bei virtualių akinių sistemoms. Kol kas nežinoma, kiek produktų bus išleidžiama metų gale. Pasak gamintojų, naujų panelių išleidimą padiktuos ruošiamų produktų paklausa iš klientų.

Jau dabar žinoma, kad vienas pirmųjų produktų su mini LED bus 27 colių 4K 144 Hz monitorius. Jį „Computex“ parodoje jau pademonstravo „Asus“. „AU Optronics“ dar dirba ties 15.6 colių ekranu nešiojamiems kompiuteriams, 6 colių ekranu telefonams ir 2 colių panelėmis, skirtoms virtualiems akiniams.

2 Komentarai

  1. xFiniti64 parašė:

    Jo jo, jau maciau kaip 4k 144hz hdr gysinkas strigo eile metu ir dabar ji isleido uz 2.5k, ir nera jokiu 10bit, neveza net chroma 4.4.4 ant 144hz. Tas AU optroniks tai trintalu saika.

    • BC00 parašė:

      Ten Chroma ir 144 Hz yra kasiakas iš nV pusės. Numanoma, kad GSync modulis nepalaiko arba nV atjungė DSC (Display Stream Compression) tam, kad nebūtų papildomo vėlinimo. DSC leistų „vitually lossless“ kompresijos būdu apeiti DisplayPort pralaidumo limitą, bet tai padidina latency.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.