MSI ruošia perversmą multi GPU sistemose (Atnaujinta)

MSI, su nekantrumu laukianti Intel LGA-1156 procesorių pasirodymo rinkoje, yra numačiusi pirkėjams pateikti keletą šio lizdo tipo pagrindinių. Asortimentą sudarys biudžetinė P55-CD53, vidutiniams pirkėjams skirta P55-GD65 bei entuziastams – P55-GD80. mATX platformos garbę gins P55M-GD45 modelis. Tačiau MSI turi paruošusi ir porą siurprizų. Tai – G9P55-DC, kuri turi integruotą BR-03 tiltą, padėsiantį užtikrinti didesnį pralaidumą vaizdo plokštėms, dirbančioms 3-way SLI konfigūracijoj. Antrasis siurprizas – pagrindinė, kodiniu pavadinimu \“Big Bang\“, kurioje MSI įdiegė LucidLogix Hydra technologiją, ypatingai svarbią multi GPU sistemų savininkams.

\“Big Bang\“ pagrindinėje integruotas Lucid Hydra čipsetas sujungia visas PCI-E 2.0 x16 linijas (linijų pralaidumas kol kas nežinomas), ir leidžia plokštės savininkui manipuliuoti vaizdo plokščių kombinacija spartai padidinti. Lucid Hydra čipsetas pats paskirsto duomenų srautą sistemoje esančioms vaizdo plokštėms.

Šį nestandartinį čipsetą gamina izraeliečių kompanija Lucid, kuri ruošia net tris šio čipseto versijas. Pirmoji leis sujungti skirtingų modelių GeForce vaizdo plokštes (pavyzdžiui, GTX 260 + 9800 GTX). Antroji leis sujungti skirtingų modelių Radeon vaizdo posistemius (pavyzdžiui, HD 4870 + HD 4650), o paskutinioji hibridinė mikroschemos versija palaikys tiek GeForce, tiek Radeon vaizdo plokštes. Tai reiškia, jog vartotojas galės sujungti, pavyzdžiui, HD 4890 ir GTX 285 grafinius akseleratorius.

Kol kas nėra dar daug informacijos apie šią pagrindinę plokštę: nei koks čipsetas joje integruotas, nei kokią multi GPU spartą leis užtikrinti naujoji Hydra, nei kada ši motininė pasirodys rinkoje… Aišku viena – MSI ruošia netipišką naujovę.

15 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Cia butu rimtas ivikis, bet as kolkas esu gana skeptiskas Lucid lusto atzvilgiu.

  2. nomad parašė:

    Pagaliau ima rodytis Hydra, teoriniai jos privalumai tiesiog stulbinantys, geičiau būtų pamatyt ir pratikoje, nes tokia sensaciją pradarė, o po to užtylo

  3. -NRJ- parašė:

    jo netiketas ir labai idomus zingsnis. lauksim testu ir bandymu ar sitas dalykas pasitvirtins 🙂

  4. rem86 parašė:

    na as netikiu kad ati+nvidia plokstes veiks kartu…

  5. zhaltees parašė:

    HD 4890 + GTX 285??? Netikiu!!! Vien dėl draiverių kiek bėdų bus…

  6. XavIer parašė:

    Del driveriu nemanau, kad kils bedos. Driveriu reiks tai plokstej kuria tu pasirinksi kaip pagrindine, o kita plokste bus tiesiog kaip pagalba skaiciavimosi pagrindinei plokstei. verstehen?

  7. zhaltees parašė:

    Xavler, turbūt niekad nesusidūrei su problemomis pakeitus VGA ir neišvalius draiverių?

  8. XavIer parašė:

    Matosi atrasiai neturedamas ka atrasyti. Prie ko cia pakeitus Vga? O ir kokias tu problemas matai pakeitus vaizdo korta isinstaliuoti senos kortos driverius ir ikalti naujos?

    Zodziu gristant prie temo aiskinu kak dlia asoba tupih. Isigiji nauja kompa su sia sistema. Ir tarkim liko pinigu ant dvieju vaizdo kortu. Bet nori ko geresniu. Tarkim ipirkai pacia brangiausia geforce korta ir antrai tokiai viazdo kortai pritruksta litu, bet matai kad uztenka ati vaizdo kortai, kuri labai stipriai nenusileidzia anai. Tai ikali geforce kaip pagrindine vaizdo korta ir jai atininkamus driverius, o ati kaip papildoma. Lucid schema pades jom abiem susibendrauti. Ir be to as jau minejau, kad cia tik mano teorija. Kaip tai veikia nesigilinau ir nesiuruosiu. Siais laikais pirkti stacionaru kompa tai nesamone ir tokia sistema kalti. Nebent dirbi atitinkama darba su grafika. O zaidimams isigiji konsole ir nematai vargo. Niekada nesuku galvos ar tas zaidimas lagins ar ne. Zinau, kad visuomet eis svariai. O ant Pc jau kita opera. Nori nerelios grafikos turi tureti daug $. Jei turi ir negaila prasom dziaukis…

  9. nomad parašė:

    Kaip tie patys Lucid yra minėję, skirtingas(turi omenyje GPU gamintojus, kaip ATI ir nVIDIA) vaizdo kortas galima naudoti vienoje sistemoj tik Windows XP aplinkoje, Vista (matyt ir Win7 taip pat, bet dėl šito nesu tikras) turi pakeistą architektūrą, ko pasekoje tai nėra įmanoma.

  10. arturas173 parašė:

    \"Tai reiškia, jog vartotojas galės sujungti, pavyzdžiui, HD 4890 ir GTX 285 grafinius akseleratorius. \" Man atrodo tureta omeny kad galima bus naudoti kaip fizikos akseleratorius o ne kp pagrindine vaizdo plokste 🙂 pataisykit mane jai klystu.

  11. Suvirintojas parašė:

    nomad, Windows 7 ir vėl leidžia naudoti daugiau nei vieno gamintojo VGA tvarkykles.
    arturas173, su Hydra scenos renderinamos atskirais gabalais ir kiekvienai vaizdo plokštei skiriama tam tikrai dalis tų objektų. Apie fizikos spartintuvus čia nekalbama, ir skirtingos plokštės bus skirtos būtent \"piešt\" vaizdus.

  12. nomad parašė:

    dėkuj, Suvirintojau, už info, šito nežinojau.
    arturas173, taip galima padaryti, bet tau tiesiog nereikės Hydros, jinai reikalinga, kaip minėjo Suvirintojas, tik grafikai. Tačiau būtų galima, tarkim, padaryti taip: du Radeon\’ai jungti į CF, o kokį vidutinės klasės Geforce\’ą panaudoji kaip PhysX akseleratorių.

  13. Suvirintojas parašė:

    Su PhysX ir ATI vaizdo kortom gali nelabai kas gero gautis. Nuo Forceware 186 Nvidia neleidžia naudot savo Geforce vaizdo plokštės fizikai, jei kartu naudojama ATI vaizdo plokštė.
    http://www.ngohq.com/graphic-cards/16223-nvidia-disables-physx-when-ati-card-is-present.html

  14. nomad parašė:

    Man įdomu, kodėl jie neketina daryti Hydros su X58 chipset\’u. Juk tenais ir magistralės platesnės ir CPU potencialas didesnis.

  15. nomad parašė:

    Velnias, gi pati nVIDIA teikė support\’ą tiems patiems http://www.ngohq.com vyrukams, kad padarytu Physx ant Radeon, tik ATI su tuo nesutiko, o dabar ir nVIDIA tokį šposą iškretė. Velnias šitą naujieną pražiuosojau

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.