nVidia žada galimybę naudoti trijų GPU sistemą – Triple SLI

 

Didžiausia pasaulyje grafikos plokščių gamintoja „Nvidia Corp.“ teigia, kad kol kas nėra jokių planų gaminti našesnę vaizdo kortą už dabartinį karalių „GeForce 8800 Ultra“. Kompanija teigia, kad klientams ieškantiems maksimalaus našumo greitai bus suteikta proga sujungti tris žvėriukus į itin galingą sistemą suteikiančią ekstremalų našumą.

“Mes nusprendėme atgaivinti rinką išleisdami naująją „GeForce 8800 GT“, o tai dabartinėje rinkoje labai svarbus žingsnis. Mes labai didžiuojamės savo sėkminguoju „8800 GT“ ir mes atliksime savajį fokusą būtent šioje vietoje. Iš dviejų „8800 GT“ grafikos plokščių Jūs turite galimybę padaryti „SLI“, o šiek tiek vėliau jūs turėsite galimybę padaryti trigubą „SLI“, todėl Jūs turėsite galimybę neišleisti milžiniškų pinigų, tačiau savo kompiuteryje turėti itin didelę galią – tai mūsų fokusas,” – kalbėjo vykdomasis „nVidia“ vadovas Jen-Hsun Huang, kai buvo klausinėjamas apie produktų atnaujinimus.

Praėjusiais metais „Nvidia“ atnaujino savo grafinių plokščių liniją du kartus per metus. pavasarį ir rudenį, dažniausiai pristatydama aukščiausios klasės, entuziastams skirtus gaminius. Vis dėl to šį kartą kompanija nusprendė negaminti vieno lusto aukščiausios klasės sprendimo, tačiau suteikti galimybę pritaikyti dabar gaminamas „GeForce 8800“ serijos grafikos plokštes kuriant dviejų, trijų arba net keturių grafikos branduolių sistemas. Žinoma, kad būtų išnaudotas visas tokių sistemų potencialas „nVidia“ žada atnaujinti tvarkykles ir jas dar labiau pritaikyti multi-GPU reikmėms. Trys grafikos kortos kainuojančios 250 JAV dolerių iš viso atsieis maždaug 750 JAV dolerių, o tipinė aukščiausios klasės plokštė kainuoja 600-700 JAV dolerių, todėl „Nvidia“ nėra prasmės keisti tokių grafikos sprendimų.

multi-GPU grafinių sistemų našumas labiausiai priklauso nuo tvarkyklių ir kitos programinės įrangos optimizacijų. Vis dėl to ne visi žaidimai yra pasirengę išnaudoti visų branduolių jėgą.

„ATI“ jau ankščiau šiais metais žadėjo sprendimą sujungianti kelas vaizdo plokštes. Visa tai vyksta norint išvengti didelių grafinių lustų su milijardais tranzistorių kūrimo, nes juos yra sunku pagaminti ir išplatinti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.