NAND atminties kainos kris ir 2018 m. antroje pusėje

Tie, kas žvalgėsi į naujus SSD kaupiklius tikrai pastebėjo, kad jie kainuoja labai patraukliai. Panašu, kad ateityje kainos gali būti dar šiek tiek geresnės. „DRAMeXchange“ praneša, kad toliau besitęsianti maža paklausa ir pagerėjusi NAND lustų gamyba neleis kainoms kilti.

64/72 sluoksnių 3D NAND lustų gamyba stipriai įsibėgėjusi, o pats procesas vyksta sklandžiai. Netrukus bus pradėti gaminti 96 sluoksnių NAND lustai, kurie, tikėtina, leis dar labiau sumažinti kainas.

Planuojama, kad flash atminties paklausa antrame 2018 pusmetyje bus gana silpna. Dažnai trečias metų ketvirtis būna stiprus dėl paklausos iš išmaniųjų telefonų, nešiojamų kompiuterių ir planšečių gamintojų, bet šiemet to nesimato. Planuojama, kad ketvirtis iš ketvirčio augimas atitinkamai bus: 0-1 %, 0-1 % ir 9-10 %. Stagnacija šiuose sektoriuose atsirado todėl, kad pastaruoju metu nebuvo pasiūlyta viską keičiančios techninės įrangos, dėl ko vertėtų atsinaujinti. Tai liečia tiek nešiojamus kompiuterius, tiek išmaniuosius telefonus. Net vidutinės spartos prietaisas puikiai tarnauja ir atlieka visas užduotis. Manoma, kad NAND rinką gali kiek išjudinti nebent didesni nei planuota „iPhone“ telefonų pardavimai. Tai dėl išaugusios paklausos pristabdytų NAND atminties kainų kritimą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.