Nauja Intel SSD programinė įranga gadina duomenis

Vakar mikroprocesorių milžinė Intel pristatė naują X25-M (su 34 nm NAND lustais) SSD kaupiklių serijos programinės įrangos (angl. firmware) versiją, kuri kaupiklių spartą kai kuriais atvejais turėjo padidinti iki 40 procentų. Deja, kai kuriems Windows 7 vartotojams šis atnaujinimas atnešė ne tik didesnę kaupiklio spartą, bet ir sugadintus jame saugotus duomenis.

Programinės įrangos atnaujinimas turėjo ypatingai pasitarnauti pagerinant ilgesnį laiką naudojamų kaupiklių spartą, mat jame įgyvendinta ir Windows 7 operacinės sistemos palaikoma TRIM funkcija. 160 GB talpos savininkai taip pat galėjo džiaugtis iki 100 MB/s padidėjusia linijinio duomenų įrašymo sparta. Kaip rodo testai, kaupiklių sparta iš tiesų pastebimai padidėjo.

Visgi ne visi vartotojai liko patenkinti. Daliai jų atnaujinimas tiesiog sugadino Windows 7 operacinę sistemą. Intel apie tai jau yra informuota ir iš savo puslapio pašalino atnaujinimą. Artimiausiu metu problemos greičiausiai bus išspręstos, tačiau tai jau ne pirma bėda, susijusi su šia SSD kaupiklių serija. Tik pasirodžius Intel X25-M G2, vartotojai, kurie keitė BIOS slaptažodį, susidūrė su duomenų gadinimu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.