Naujieji „Ryzen“ procesoriai turi daugiau galios nei buvo demonstruota CES parodoje, tačiau jų nepalaikys B350 pagrindinės?

Paskutiniu metu buvo pradėta spekuliuoti, kad CES parodos metu demonstruotas trečios kartos „Ryzen“ procesorius, kuris turėdamas identišką branduolių skaičių kaip i9-9900K, pranoko „Intel“ flagmaną sparta ir buvo ~30 % efektyvesnis. Remiantis neatskleistu šaltiniu, kuris greičiausiai yra susijęs su paskutine Toronte vykusia AMD konferencija apie naujos kartos „Ryzen“, „Youtube“ kanalas „DannizPlays“ skelbia, kad CES parodos metu demonstruotas „Ryzen“ dirbo ne visu pajėgumu. Jo galia buvo apribota 30-40 procentų, ko vis tiek pakako aplenkti i9-9900K. Nereikia tikėtis, kad 30 – 40 % padidinus galią (šiuo atveju greičiausiai energijos sąnaudas) tiek pat išaugs ir sparta, tačiau tikint šia informacija galima manyti, kad naujos kartos AMD procesoriai turi dar daugiau galios nei buvo parodyta CES parodos metu.

Sąmyšio šiek tiek įneša tai, kad AMD galimai išbraukė B350 mikroshemų rinkinį iš trečios kartos „Ryzen“ procesorių palaikymo sąrašo, jame paliekant X370, B450 ir X470 rinkinius, nors kompanija kurį kartą kartojo, kad AM4 pagrindinės plokštės palaikys naujus procesorius iki pat 2020 metų. To patvirtinta nėra, tačiau jei AMD nesilaikytų savo žodžio būtų galima daryti prielaidą, kad tada B350 palaikymą kompanija paliks patiems motininių plokščių gamintojams arba apribos palaikomų CPU sarašą, nes kai kurie galingesni „Ryzen“ procesoriai bus per didelis iššūkis silpnoms VRM grandinėms.

1 Komentaras

  1. xenixas parašė:

    abejoju, nesu nei vienos nei kitos stovyklos fanas, bet amd daznai perlenkia lazda.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.