Naujos kartos Sony Playstation turės AMD grafinį posistemį?

Naujos kartos „Sony Playstation“ žaidimų konsolė naudos AMD suprojektuotą grafinį spartintuvą, tokią žinią šiandien išplatino Forbes. Jei naujoji „Playstation“ konsolė pasirodys greitu metu, nutiks taip, jog visos trys didžiosios žaidimų konsolės – „Microsoft Xbox 360“, „Nintendo Wii“ ir naujoji „Playstation“ turės AMD grafinį posistemį.

Tiek AMD, tiek ir „Sony“ šią informaciją komentuoti atsisakė. Pastarosios atstovas, George Bailey, nebuvo linkęs net mestelti užuomeną, jog naujasis „Playstation“ išvis egzistuoja įmonės planuose. Nepaisant atitvertos tylos sienos, didesnį ažiotažą bei tikimybę, jog naujasis „Playstation“ apdoros žaidimų vaizdus AMD sukurtu grafiniu spartintuvu, sukelia praėjusį mėnesį AMD analitikos renginyje išsakytas finansų padalinio vadovo, Tomo Seifert, teiginys, kad žaidimų technikos rinka bus viena iš įmonės 2012 metų krypčių, kuri neš pajamas.

Priminsime, jog 2006 metais išleista „Playstation 3″ žaidimų konsolė naudoja „Nvidia“ sukurtą „RSX Reality Synthesizer“ grafinį spartintuvą.

12 Komentarai

  1. aiboforcen parašė:

    O ka tai galetu stebint, AMD(radeon) pasiulo labai gera sparta per piniga, tad kodel consoliu gmaintojams, tuo nepasinaudot, juk kuo pigesnis pagmainimas, tuo patrauklesne kaina galutiniam vartotojui, tuo daugiau parduotu vienetu.

  2. Kestas28 parašė:

    tuo didesnis navaras o ne kaina galutiniam vartotojui

  3. city50 parašė:

    Vistiek pc pigiau ir geriau nei konsoles…

  4. simple parašė:

    PC pigiau, nei konsolė? žaidimams? Kad geriau tai sutinku, bet tikrai ne pigiau.

  5. crooked parašė:

    city50 > gal tu nebejuokink cia susirinkusiu…

  6. BroniusK parašė:

    Man kas konsolėse nepatinka tai, kad valdymas neįprastas. O taip tai aš už PC.

  7. BroniusK parašė:

    Įdomu, o kas galingesnis RSX Reality Synthesizer ar vaizdo plokštė statoma į PC? Ir RSX Reality Synthesizer pagal specifikaciją kokiai vaizdo plokštei galėtu sudaryti konkurenciją?

  8. city50 parašė:

    Kainų konsolių nelabai žiūrėjau, tai galima sakyt patrolinau 😀 bet ir man db ydomu kas prilygsta konsolės vaizdui.

  9. Kaspariokas parašė:

    RSX yra padarytas and 7900 GTX

  10. Kiewliszki parašė:

    Broniau, RSX yra iš GF7800 paimtas chipas. 300mln tranzų. Taip kad imant medkirčio logika, daugiau nei 10 kartų lėtesnis už kokią 580GTX. Aišku, lyginti nelabai išeina dėl kitokio žaidimų rašymo konsolėm ypatumų.

  11. Povilas parašė:

    nu tai konsoliu grafika lygi PC LOW nustatymais 🙂 ka cia ir bekalbet, tas pats bus ir su naujomis konsolemis, nu metus dar pasispardys, poto vel i kvadratus ziuresit 😀

  12. Creative64x2 parašė:

    Naujų konsolių grafika nelabai patobulės. Atsiradusį galingumą panaudos 1080p ir kadrų stabilumui/padidinimui

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.