Ir senesnio lustų rinkino pagrindinės palaikys Bulldozer CPU

Prieš porą savaičių pasirodžius informacijai apie ASRock 890FX serijos pagrindinę, palaikančią naujos architektūros AMD Bulldozer procesorius, kompanija MSI šiandien oficialiai paskelbė, jog balandžio mėnesį ji taip pat pristatys 8-os serijos pagrindinių plokščių modelius, kurie bus suderinami su Bulldozer.

Tai kuo puikiausiai įrodo, jog senesnieji AMD 890FX bei 890GX mikroschemų rinkiniai geba be jokių apribojimų palaikyti naujos kartos Zambezi procesorius. Jau seniau buvo spėjama, jog senesnės AMD AM3 pagrindinės negalės palaikyti Bulldozer\’ių ne dėl architektūrinių 890FX/GX bei dar tik planuojamų išleisti 990FX mikroschemų rinkinių skirtumų, bet dėl kitokio elektros tiekimo grandinės išdėstymo, esančio pagrindinės montažinėje plokštėje. Tai leidžia daryti prielaidą, jog tinkamas BIOS leis \“pavežti\“ Zambezi procesorius ir dabartinio leidimo AM3 plokštėms, tačiau reikės paaukoti Turbo Core 2.0 funkciją, vienos gijos aplikacijose leidžiančią pasiekti 3.5+ GHz dažnį.

Antrajame metų ketvirtyje savo modelius greičiausiai pristatys ASRock bei Gigabyte gamintojai. Be abejonės, toks senesnių mikroschemų rinkinių panaudojimas nuims didelį dalį naštos nuo 9-os AMD lustų serijos ir užtikrins sklandžią Bulldozer procesorius palaikančių pagrindinių plokščių gamybą.

6 Komentarai

  1. Povilas parašė:

    geros naujienos senesniu MB turetojams, dabar idomu ar sparta bus panasi i 2500k/2600k 🙂 laukiam daugiau naujienu is cebit.

  2. r00lz parašė:

    Tikiuos Gugabyte nepamirsk 890GX turetuju 🙂

  3. Creative64x2 parašė:

    Tas \"senesnis lustu rinkinys\" šiuo metu yra pats naujausias…

  4. Povilas parašė:

    naujausi is seniausiu 🙂 nu esmes vistiek nekeicia, cia viska groja AM3 socketas, bereiks tik bios update padaryti.

  5. zhaltees parašė:

    Neskubėčiau taip anksti džiaugtis. Abejoju ar Buldozeriai patys savaime bus labai įspudingi. Esmė turėtų būt tame, kad skaičiavimams bus galima išnaudot GPU pajėgumus. Pabandykit atspėti ar senas čipsetas tai pajėgs.

  6. sangiyaro parašė:

    Tai kad skaiciavimams isnaudoti GPU ir dabar galima….
    Aisku kitas klausimas kiek tai yra daroma, bet cia jau ne chipsetu problemos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.