Nešiojami kompiuteriai – svarbiausi aspektai perkant

Internete galite rasti daug įvairių patarimų perkant kompiuterius – žaidimams, darbui, namams ir t.t. Bet jeigu norite detalesnės informacijos apie procesorius, vaizdo plokštes ir kitus panašius komponentus, tada reikia kiek gilesnės paieškos. Taigi, šįkart 1a.lt smulkiau papasakos apie tai, ką nešiojami kompiuteriai siūlo ir ką reikėtų jums pasirinkti.

Pexels.com

Pradėkime nuo operacinės sistemos

Pagrinde yra dvi populiariausios operacinės sistemos: Windows 10 bei Apple macOS. Apple macOS instaliuojama tik Apple gaminiuose, todėl tokių gamintojų kaip Asus, Lenovo, Dell kompiuteriuose šios operacinės sistemos nerasite. Apple macOS yra labai „lengva“, greita operacinė sistema, itin dažnai pasirenkama įvairių dizainerių, programuotojų bei multimedijos specialistų. Tačiau tai nėra pats geriausias pasirinkimas tiems, kuriems kompiuteris reikalingas tiesiog įprastai kasdienei veiklai.

Pati populiariausia platforma yra Windows, o jos naujausia versija – Windows 10. Tai labai lengvai prie jūsų poreikių prisitaikanti operacinė sistema, kuri yra lengvai perprantama, puikiai prisitaikanti prie įvairių kompiuterių, kadangi Windows naudojama tiek stacionariuose, tiek kai kuriuose planšetiniuose kompiuteriuose. Tiesa, galimas operacines sistemas taip pat galite pamatyti internetinėje parduotuvėje 1a.lt.

Pasirinkite aktualų dydį

Patys mažiausi nešiojami kompiuteriai turi vos 11-12 colių įstrižainės ekranus. Tai yra pats mobiliausias, lengviausias ir paprasčiausias pasirinkimas. Jums verta apsvarstyti šį pasirinkimą jeigu mėgstate dažnai keliauti arba jums visada reikia turėti kompiuterį pašonėje.

Kiek didesni yra 13-15 colių įstrižainės ekraną turintys nešiojami kompiuteriai. Kol 13-14 colių ekranais papuošti kompiuteriai dar pritaikomi prie mobilių, ganėtinai lengvų kompiuterių, 15 colių ekraną turintys nešiojami kompiuteriai yra patys populiariausi. Tokius ekranus turintys kompiuteriai puikiai tinka kasdieniam namų naudojimui, darbui bei studentams. Vis dėlto, 15 colių ekraną turintis kompiuteris gali būti šiokia tokia našta jeigu jį nešiojatės kiekvieną dieną.

Na ir patys didžiausi, 17-18 colių ekranai. Toks pasirinkimas turėtų būti apsvarstomas tik tuo atveju, jeigu nešiojamas kompiuteris jums nėra jau taip dažnai nešiojamas. Tokie kompiuteriai dažnai būna skirti žaidimams ir galingi.

Pasirinkite parametrus tinkamai

  • Procesorius – procesorių pasirinkimas yra gana didelis ir ne kiekvienas supranta, kurie procesoriai galingi ir kurie ne. Trumpai ir aiškiai: Intel Core i3, AMD A, FX arba E serija, Intel Pentium ir Intel Celeron – šie procesoriai dažniausiai yra biudžetiniuose kompiuteriuose, kadangi jie galia jūsų tikrai nenustebins. Na o Intel Core i7, AMD Ryzen Mobile bei Intel Xeon – aukščiausios klasės procesoriai galintys „patempti“ tikrai nemažą krūvį.
  • RAM – tai yra operatyvioji atmintis. Pačiuose pigiausiuose kompiuteriuose rasite 2GB RAM atminties. Tačiau rekomenduojame pasirinkti bent 4GB. Na o norintiems daugiau – 8GB arba 16GB.
  • Ekranas – kuo didesnė raiška, tuo viskas atrodys gražiau. Bet didesnė raiška reikalauja galingesnio procesoriaus. Optimaliausias pasirinkimas šiandien yra Full HD (1920×1080).
  • Vaizdo plokštė – čia turite nuspręsti, ar žaisite vaizdo žaidimus ir ar naudositės programomis, kurios reikalauja aukštos kokybės grafikų. Jeigu ne, tada jums pakaks ir integruotos vaizdo plokštės (tokie kompiuteriai būna gerokai pigesni). Na o žaidimų mėgėjai galite rinktis ir tokius galiūnus kaip GTX 1050 ar GTX 1080.

 1a.lt

Trumpa atmintinė

Nuspręskite, kokios operacinės sistemos jums reikia, apgalvokite, kokia ekrano įstrižainė jums patogiausia, na ir, žinoma, gerai pasverkite visus parametrus – sužinokite, ko jums reikia ir ko nereikia – tikrai sutaupysite.

Tiesa, nenusispjaukite į bateriją – rinkitės modelį, kurio baterija atlaikytų bent 7-8 valandas darbo, kadangi nešiojamas kompiuteris ir yra skirtas tam, kad galėtumėte juo naudotis kur tik norite. Galų gale, nepasitikėkite viskuo, ką rašo gamintojas. Vietoje to, pasiskaitykite apie pasirinktą modelį forumuose, iš kitų žmonių. Na o kompiuterį galite išsirinkti mūsų internetinėje parduotuvėje 1a.lt.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.